15 березня о 19:40 на пункт зв\'язку державної пожежно-рятувальної частини №17 смт Вороновиця надійшло повідомлення про те, що за межами с. Переорки Вінницького району під час земельних робіт було знайдено предмет, зовні схожий на вибухонебезпечний.

Під час проведення ідентифікації фахівці встановили, що виявленим боєприпасам є 45-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

16 березня об 11:30 надійшло повідомлення, що в лісовому масиві біля с. Кленове Тульчинського району 73-річним місцевим жителем у лісі, під час збирання черемші, було знайдено 76-міліметровий артилерійський снаряд.

Тієї ж доби оратівські рятувальники отримали інформацію, що у лісі за межами с. Якимівка учнем 6 класу було виявлено 82-міліметрову мінометну міну часів війни.

Місця виявлення боєприпасів були одразу огороджені та взяті під охорону працівниками міліції. Усі виявлені вибухонебезпечні предмети знешкоджено групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУДСНС.



Переглядів: 3986
Поширень: 0