В області стратегічним напрямком роботи є підтримка малого та середнього бізнесу на селі, розвиток кооперативного руху. Про це сьогодні, під час щотижневої наради у голови облдержадміністрації, повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Микола Неїлик.

«Вони поступаються в конкуренції великим підприємствам. Тому потребують підтримки держави. В поточному році через Департамент агропромислового розвитку реалізується Програма підтримки розвитку особистих селянських та фермерських господарств. Кошти обласного бюджету в сумі 2 мільйони гривень будуть направлені на кредитування невеликих товаровиробників, які створюють додаткові робочі місця на селі» – наголосив Микола Неїлик.

За словами Миколи Неїлика, необхідна підтримка об’єднанням дрібних виробників у кооперативи.

«Лише кооперація допоможе їм формувати товарні партії та конкурувати з великими товаровиробниками, створювати додану вартість при переробці сільськогосподарської продукції» – зазначив Микола Неїлик.

На Вінниччині за підтримки ЄС створять 5 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи

Більше того, за словами Миколи Неїлика, налагоджена тісна співпраця Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації з координаторами міжнародних проектів.

«У цьому році при допомозі спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - 111” у Крижопільському, Теплицькому, Ямпільському та Барському районах будуть створені 4 сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи. У Томашпільському районі розпочато реалізацію проекту Європейського Союзу в рамках Програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» щодо створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу зі збору та переробки молочної сировини. Створення 5 базових кооперативів дасть змогу збільшити дохідність сільських жителів та додатково створити біля 25 робочих місць» – підкреслив Микола Неїлик.

На Вінниччині за підтримки ЄС створять 5 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи

У свою чергу, голова облдержадміністрації Валерій Коровій наголосив на необхідності створення рівних конкурентних умов для всіх товаровиробників, які працюють на Вінниччині. «Абсолютно правильно розставлені акценти щодо необхідності підтримки кооперативного руху. Завдання органів місцевої влади, забезпечити рівні умови доступу для ведення аграрного бізнесу. Водночас потрібно забезпечити підтримку кооперативного руху, фермерських господарств , щоб вони могли не лише триматися на плаву, а й розвиватися та створювати умови конкуренції для великого бізнесу, який дуже динамічно розвивається» – зауважив Валерій Коровій.



Переглядів: 3595
Поширень: 0