Працівниками прокуратури області та УСБУ у Вінницькій області, за сприяння керівництва органів внутрішніх справ Вінниччини, під час одержання неправомірної вигоди викрито першого заступника начальника одного з районних відділів УМВС України у Вінницькій області - начальника слідчого відділу. Правоохоронець отримав 15 тис грн від громадянина за не притягнення його сина до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки.

Кримінальне провадження за даним фактом внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) і розслідується слідчим відділом прокуратури області. Підозрюваного затримано та оголошено про підозру у вчиненні вказаного злочину. Крім того, його звільнено з органів внутрішніх справ.

Наразі, проводяться допити свідків, призначено судово-криміналістичні експертизи, виконуються інші слідчі дії, спрямовані на швидке, повне і неупереджене дослідження всіх обставин злочину.

Довідка:
Вказане правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 4867
Поширень: 0