500 тонн небезпечних відходів уже вивезено зі складів, залишається ще стільки. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Василь Жердецький.

На вивезення з Вінницької області 500 тонн отрутохімікатів Міністерством екології було передбачено 10 млн. грн. Небезпечного сусідства повністю або частково позбулися Чечельницкий, Калинівський, Тиврівський, Вінницький, Хмельницкий та Барський райони області.

Також обласне управління з надзвичайних ситуацій уклало договір з Національним центром поводження з небезпечними відходами на вивезення 37 тонн пестицидів впродовж вересня. 720 тис. грн. на утилізацію виділила обласна рада.

Перелік об’єктів, де проводитимуться роботи, визначить спеціальна комісія на чолі з заступником голови облдержадміністрації. Разом з тим, в управлінні охорони навколишнього середовища наполягають на інвентаризації складів непридатних хімікатів. В області стикнулися з проблемою невідповідності кількості відходів за документами і в реальності.

На сьогодні знешкодження потребують ще близько 400 тонн, не враховуючи Джуринського могильника отрутохімікатів, де зберігається тисяча тонн.


Переглядів: 2899
Поширень: 0