Міліціонери познайомили вихованців Тульчинського військового інтернат-ліцею зі зразками сучасної зброї, вибухових пристроїв та поділилися спогадами про службу у зоні проведення антитерористичної операції.

Бійці спецпідрозділів міліції «Вінниця» та «Сокіл», експерт вибухотехнічної служби та інструктори центру підготовки міліціонерів провели для вихованців ліцею, серед яких є діти, позбавлені батьківського піклування, майстер-класи з поводження зі зброєю та боєприпасами. Підлітків познайомили з правилами безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, поділилися специфікою роботи своїх підрозділів.

Міліціонери розповіли про службу на блокпостах східних областей, затримання злочинців, допомогу населенню в зоні бойових дій, зокрема, порятунок біженців з села Троїцьке на Луганщині, яке знаходилося під посиленими обстрілами ворога.

Учасники АТО провели урок патріотизму вихованцям військового ліцею

Заступник командира батальйону «Вінниця» Руслан Гурняк, поспілкувавшись з дітьми каже, що молодим людям небайдужа доля України і в майбутньому вони стануть достойною зміною нинішніх захисників держави.

Учасники АТО провели урок патріотизму вихованцям військового ліцею

Ліцеїсти ознайомилися з різними видами зброї, яка використовується правоохоронцями в зоні проведення АТО, вони мали нагоду навчитися зборці та розборці пістолета Макарова та АК-47.

- Було дуже цікаво дізнатись про зброю та познайомитись з людьми, які захищають Україну - розповідає вихованка ліцею Поліна Чухно. - Зараз на Сході перебуває чоловік моєї сестри, я теж обрала собі професію військового, бо щиро захоплююся нашими захисниками.

Учасники АТО провели урок патріотизму вихованцям військового ліцею

Директор ліцею Микола Хлівнюк переконаний, що такі заходи дають можливість ліцеїстам познайомитися ближче з професією правоохоронців та виховують майбутнє покоління справжніми патріотами України.

Учасники АТО провели урок патріотизму вихованцям військового ліцею

За словами начальника Управління кадрового забезпечення Інни Стаховської, такі зустрічі з працівниками міліції дозволяють багатьом підліткам визначитись з вибором майбутньої професії, виховують у дітей повагу до закону та людей, які охороняють правопорядок в державі. Тож такі виховні уроки планується провести в усіх навчальних закладах області.



Переглядів: 6130
Поширень: 0