Підчас перебування він відвідав Лодзинський аеропорт «Люблінек» де зустрівся з віце-президентом правління аеропорту Войцехом Ласкиєвичем.

Лодзинський аеропорт має багато спільного з Вінницьким – він розташований в центрі країни, недалеко від столиці, має таку саму за своїми основними характеристиками злітно-посадочну смугу та територію, розрахований на приблизно однакову спроможність пропуску пасажирів і , відповідно, має схожі проблеми.

Олександр Домбровський відвідав Лодзинський аеропорт «Люблінек»

Протягом останніх 10 років в Лодзинський аеропорт було інвестовано понад 200 млн злотих, проведено реконструкцію приміщення аеровокзалу та злітно-посадочної смуги, відновлено інфраструктуру. Тому, досвід розвитку аеропорту «Люблінек» є надзвичайно корисним для Вінницької області - аеропорт «Вінниця» лише наприкінці минулого року отримав статус міжнародного і робить тільки перші кроки в галузі авіаперевезень.

«Ми маємо чітко розуміти – без міжнародного аеропорту наша область не може стати лідером в регіоні, гармонійно розвивати економіку та ефективно використовувати транспортно-логістичний потенціал, і тому ми просто зобов’язані розвивати наш аеропорт. – зазначив Олександр Домбровський, - Звісно, ми не можемо сьогодні дозволити собі інвестувати такі великі кошти, як це сьогодні робиться в Польщі, але, як показує досвід роботи Лодзинського аеропорту, процес розвитку авіаперевезень є досить складним і тривалим – аеропорт «Люблінек» сьогодні є збитковим не дивлячись на те, що протягом тижня тут відбувається 60 авіарейсів, а для повноцінного функціонування їм необхідно мінімум 200! Тому, ми маємо усвідомлювати, що відновлення Вінницького аеропорту – це не простий і тривалий шлях, а нам потрібно засучити рукава, набратися терпіння і всім разом тягнути цього воза, бо іншого шляху у нас просто не має»
Під час зустрічі обговорювалось питання можливості запуску авіарейсів, які б проходили через Вінницю та Лодзь, та надання польськими фахівцями професійних консультацій для налагодження роботи Вінницького аеропорту в сфері міжнародних авіаперевезень. Польська сторона виявила зацікавленість в співробітництві і за підсумками зустрічі було досягнуто домовленості про приїзд до Вінниці на запрошення Олександра Домбровського представників Лодзинського аеропорту для ведення подальших переговорів.


Переглядів: 3080
Поширень: 0