16 квітня у рамках робочої поїздки до Немирівського району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав підприємство з виробництва та переробки молока «Азорель», ознайомившись з організацією роботи та застосовуваними на підприємстві технологіями.

Свою діяльність ТОВ «Азорель» розпочало у 2010 році, побудувавши ферму потужністю 100 голів дійних корів та невеликий цех з переробки молока. Використовуючи у виробництві сучасні технології, що унеможливлюють контакт молока з повітрям та дозволяють продукції зберігатися без консервантів протягом 5 днів, підприємство за рахунок власної сировини виготовляє чималий асортимент молочної продукції, реалізуючи її переважно в екомагазинах.

«Це стратегія нашого підприємства. Ми працюємо тільки на власній сировині і не хочемо йти в мережу супермаркетів. Прагнемо донести людям справжній смак молочної продукції, бо на сьогодні вони вже забули, що таке якісне молоко», - зауважив виконавчий директор ТОВ «Азорель» Сергій Довгий. А при тому зазначив: попри зростання конкуренції на молочному ринку держави, змагатися за якістю з їхньою продукцією можуть переважно імпортні виробники.

Валерій Коровій на Немирівщині знайомився з роботою підприємства, яке виготовляє екологічно чисту продукцію

Оглянувши виробничу базу підприємства, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зауважив, що проблематика, яка існує сьогодні в молочній галузі, спонукає до пошуку нових підходів у розвитку цього сектору виробництва. «У Вінницькій області продукується більше 800 тисяч тонн молока, 75 % якого знаходиться в приватних домогосподарствах. І в міру того, як Україна на умовах асоціації буде інтегруватися з ЄС, так чи інакше гостро постане питання, пов’язане із забезпеченням системи контролю за якістю молочної продукції. А це серйозна проблематика якраз для тих домогосподарств, які це молоко виробляють, - відзначив керівник області Валерій Коровій. – Тож мій приїзд сюди невипадковий. Ми розглядаємо будь-які нетрадиційні, креативні підходи до розвитку молочної галузі, молочного виробництва. І те, що ми сьогодні тут побачили, є дуже цікавим, адже підприємство пропонує сегмент готової продукції, поєднуючи як традиційні, так і найбільш сучасні виробничі технології».

Валерій Коровій на Немирівщині знайомився з роботою підприємства, яке виготовляє екологічно чисту продукцію

Попри досить високу цінову політику, продукція «Азорелі» користується попитом, адже є екологічно чистою. Тому в майбутньому за цим підприємством є перспективна ніша, яку необхідно розвивати, переконаний голова облдержадміністрації Валерій Коровій. Не останню роль, за його словами, відіграє й орієнтація на замкнутий цикл виробництва: від заготівлі кормів, вирощування нетелів, виробництва й переробки молока до виходу на ринок високоякісної продукції.

Керівник Вінниччини водночас наголосив, що саме тваринництво є найбільш потужною галуззю сільського господарства в питанні створення робочих місць, тож його розвиток є своєрідним інструментом у вирішенні проблеми зайнятості на селі. «Зараз у сільській місцевості відбуваються досить складні процеси, коли з приходом великих інтегрованих структур гостро постає питання зайнятості населення. Альтернатива – забезпечення умов для створення робочих місць, і в першу чергу - шляхом розвитку тваринництва. Але для того, щоб ця галузь розвивалася, ми повинні мати сталу державну політику щонайменше на 5 років: щоб можна було проінвестувати виробництво та опиратися на певні державні гарантії в тому, що цей продукт буде окуплений. Якщо цього не буде – такий бізнес перебуватиме у зоні ризику», - зауважив Валерій Коровій.



Переглядів: 4404
Поширень: 0