Щорічно з настанням весни в області проводиться акція щодо наведення порядку та чистоти на території Вінниччини. Цьогоріч у так званій весняній толоці на Вінниччині взяли участь майже 143 тисячі вінничан, в тому числі учнівської та студентської молоді понад 30 тисяч осіб. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Анатолій Вакар.

«Робота щодо прибирання розпочалась ще з початку березня і продовжується до даного часу. В області було організовано проведення декількох суботників, які в залежності від погодних умов проходили в різний час. Крім того, 24-25 квітня у проведенні Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» за попередніми даними в області прийняло участь 83 тисячі осіб, з них біля 700 осіб працівники обласних структур. До участі у суботниках залучалось широке коло студентської молоді, працівники районних державних адміністрацій та міських та сільських рад, бюджетних установ та організацій, працівники підприємств та дорожніх служб. Наведено порядок на територіях лікарень, шкіл, об’єктах соціального захисту та інших. Завдяки спільним зусиллям на даний час у порівнянні із картиною, яка спостерігалась на початку весни, ситуація дещо покращилась» – зазначив Анатолій Вакар.

Понад 83 тисячі вінничан долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

За словами посадовця, значна увага приділялась вирішенню питання розчистки територій на в’їздах до міста Вінниці. Для цього було залучено сили Вінницької муніципальної поліції, райавтодорів, задіяно голів сільських рад прилеглих населених пунктів. Найбільше занепокоєння викликав санітарний стан в’їздів в обласний центр, які були дуже засмічені, за напрямками Якушенці, Немирівське та Барське шосе, зі сторони Турбова (вул. Ватутіна), Луки – Мелешківської. Не найкраще виглядала і об’їзна дорога. Проводилось очищення зелених зон вздовж річки Південний Буг, зон відпочинку на Старому місті та Сабарові.

Понад 83 тисячі вінничан долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Якщо мовою цифр, то в ході проведення весняного прибирання було приведено у належний стан 312 територій парків та скверів на загальній площі 468 га, проведено упорядкування близько 30 га газонів та квітників, висаджено понад 42 тисяч дерев та 5 тисяч кущів, облаштовано 2,1 га нових газонів та квітників, приведено до належного стану 848 меморіалів та пам’ятників, 363 братських могил; упорядковано 1550 кладовищ, прибрано понад 4,6 млн. м² прибудинкових територій, очищено від сміття 2598 підвалів, упорядковано 411 спортивних та 314 дитячих майданчиків; ліквідовано 845 стихійних сміттєзвалища; вивезено понад 12 тис. кубічних метрів сміття; упорядковано 398 організованих сміттєзвалищ, очищено від сміття 312 км берегів водойм; розчищено 115 джерел, проводились роботи з вапнування стовбурів дерев та бордюрів, тощо.

Понад 83 тисячі вінничан долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

«Необхідно зауважити, що роботи із благоустрою не завершуються весняним прибиранням. Для запровадження постійно діючої системи контролю за санітарним станом територій, необхідно райдержадміністраціям взяти на контроль, а органам місцевого самоврядування розробити Правила благоустрою територій населених пунктів. (використовуючи досвід обласного центру). На даний час лише у половини (677) територіальних громад розроблено такі Правила» – підкреслив Анатолій Вакар.

В свою чергу голова облдержадміністрації Валерій Коровій, подякував за організацію весняного прибирання та зазначив: «За 2 тижні практично об’їздив всю область і дійсно помітно, що зроблено досить багато, але попереду роботи ще дуже багато. При цьому дуже важливо, щоб такий динамізм в роботі спостерігався постійно. В цьому напрямку можна переймати досвід щодо системності роботи міської ради, а також потрібно активно залучати до благоустрою своїх територій сільських і селищних ради, у них зараз є фінансові ресурси».



Переглядів: 3377
Поширень: 0