Оперативники затримали двох раніше судимих чоловіків, які вбили самотнього заможного пенсіонера. Дізнавшись, що у літнього чоловіка є заощадження, зловмисники зв’язали його скoтчем та вбили.

Дві доби знадобилися оперативникам вінницької міліції, аби встановити та затримати підозрюваних у вбивстві 70-річного пенсіонера, жителя м. Немирів.

Мертвим літнього чоловіка у власній квартирі виявив товариш. Потерпілий протягом дня не відповідав на телефонні дзвінки, тому друг, який жив у сусідньому будинку, вирішив його провідати. Двері квартири були незамкнені, а зв’язаний скотчем мертвий господар знаходився в кухні на підлозі. Чоловік одразу ж зателефонував до міліції.

Як розповів начальник обласної міліції Ігор Моренець, над розкриттям цього злочину працювала посилена слідчо-оперативна група працівників обласної та немирівської міліції. Одного з підозрюваних, жителя м. Немирів, затримали у с. Вороновиця Вінницького району, а другого, жителя Одещини - у Жмеринці. Обидва 38-річні чоловіки раніше відбували покарання у місцях позбавлення волі. Один за скоєння крадіжок, другий - грабежів. Під час затримання у одного з підозрюваних вилучили речі потерпілого. Свою причетність до даного злочину затримані заперечували, плуталися у показах, але зібрані правоохоронцями речові докази змусили їх зізнатися у скоєному.

Двоє колишніх зеків забили до смерті та обікрали самотнього пенсіонера

До квартири своєї жертви чоловіки потрапили безперешкодно – двері були незамкнені з середини. Зв’язали господаря та вимагали віддати грошові заощадження. Щоб чоловік поквапився з відповіддю, застосували силу. Удар у голову виявися смертельним. Тоді зловмисники взялися за пошуки грошей самотужки. Близько 35 тисяч гривень стали їх здобиччю.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за п.6 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство з корисливих мотивів). Зараз затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Їм оголошено про підозру. За скоєння такого злочину передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.



Переглядів: 3112
Поширень: 0