30 квітня в селі Корделівка Калинівського району на автобусній зупинці місцеві жителі виявили гранату. Про знахідку вони одразу ж сповістили місцеву міліцію. Протягом кількох годин міліціонери встановили власника небезпечного предмета. Зі слів затриманого, гранату він привіз з зони АТО та мав використати під час риболовлі.

Як розповів начальник Калинівського райвідділу міліції Петро Скічко, до міліції надійшло повідомлення про те, що на автобусній зупинці в селі Корделівка місцеві жителі виявили гранату. Аби встановити, кому належить небезпечний предмет, міліціонери взялися опитувати місцевих жителів. Люди розповіли, що їхній односелець, який на початку тижня повернувся з зони АТО, хизувався гранатою.

32-річного підозрюваного міліціонери затримали за місцем проживання. Він розповів, що приїхав у короткострокову відпустку з Донецької області. Від’їжджаючи, боєприпас забув здати на склад озброєння. Вирішив використати його у риболовлі - для глушіння риби. По дорозі до місцевого ставку гранату загубив. Походження небезпечного предмета з’ясує слідство.

Міліціонери-вибухотехніки небезпечний предмет вилучили та направили на експертизу.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що органами внутрішніх справ Вінниччини через ризик терористичних загроз здійснюються посилені заходи безпеки. На вокзалах, вулицях проводиться огляд транспорту, речей громадян, аби не допустити перевезення зброї, вибухівки. Головне завдання правоохоронців – запобігти вчиненню терористичних актів та зберегти життя людей. Якщо вам відомо про осіб, які незаконно зберігають зброю та боєприпаси, прохання повідомляти за телефонами 59-33-29, 59-33-22 або 102. Громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2820
Поширень: 0