В місті Жмеринка працівники карного розшуку, завдяки небайдужим громадянам, затримали крадія, який викрав з будинку місцевих жителів золото, гроші та автомобіль, на якому намагався втекти від переслідування міліції.

30 квітня до Жмеринського райвідділу міліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про крадіжку з будинку сусідів, свідком якої він став. Чоловік побачив, як з вікна сусідської будівлі виліз незнайомець та намагався його зупинити, але той його відштовхнув і почав тікати. На допомогу чоловіку прийшов другий небайдужий жмеринчанин, колишній працівник міліції, який проходив недалеко від місця події та, не вагаючись, почав переслідувати зловмисника.

За словами начальника Жмеринського райвідділу міліції Олександра Прозоровського, на місце пригоди негайно виїхала слідчо–оперативна група та досвідчені оперативники карного розшуку. Завдяки допомоги небайдужих громадян та злагодженим діям правоохоронців, зловмисника затримали у декількох кілометрах від місця скоєння злочину. Тікаючи від переслідування, на околиці міста він викрав автомобіль «ВАЗ-2106», що стояв на узбіччі дороги.

Затриманим виявився 26-річний непрацюючий місцевий житель, раніше неодноразово судимий за аналогічні злочини.

За даними фактами слідчим відділом відкрито два кримінальних провадження: за ч.1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 3 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.



Переглядів: 3125
Поширень: 0