7 травня о 6:33 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №8 м. Жмеринка надійшло повідомлення про загорання загальноосвітньої школи в с. Кармелюкове.

На місце надзвичайної події одразу було направлено сили та засоби по підвищеному номеру виклику. Відтак до ліквідації пожежі було направлено ще три додаткові підрозділи з Барського, Літинського районів та м. Гнівань.

Загалом залучались 8 одиниць техніки та 29 чоловік особового складу ДСНС. На гасіння пожежі було залучено 3-х ланки газодимозахисної служби та подано 6 стволів «Б».

Пожежу було ліквідовано о 9:25.

Гасіння пожежі ускладнювалося віддаленістю населеного пункту від райцентру та типом будівлі. Споруда двоповерхова, збудована у 1936 році, розмірами 35х20м, стіни цегляні, перекриття дерев’яне, покрівля шиферна по дерев’яній обрешітці, опалення водяне.

У Жмеринському районі через розряд блискавки загорілася школа

У школі навчається 100 учнів. Наразі навчальний процес учнів тимчасово планується продовжити у школі сусіднього села Курилівці.

В результаті пожежі вогнем знищено шиферну покрівлю та дерев’яне перекриття на площі 220 квадратних метрів, три навчальні класи та один пошкоджено.

Обставини події з’ясовуються, загиблих та постраждалих немає. За попередніми даними, причиною пожежі став удар блискавки в покрівлю. Зі слів очевидців загорання розпочалося з даху будівлі. Школа була оснащена громовідводом, та він знаходився у несправному стані.



Переглядів: 5715
Поширень: 0