Заходи, спрямовані на посилення соціального захисту, поліпшення умов життя та державної підтримки багатодітних і неповних сімей, створення більш сприятливих умов для виховання дітей у таких сім’ях, здійснюються відповідно до Обласної цільової соціальної комплексної програми підтримки сім’ї, демографічного розвитку, попередження торгівлі людьми та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків на період до 2015 року, затвердженої рішенням сесії обласної Ради ще у 2011 році. Про це сьогодні, під час прес-конференції повідомила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна.

За її словами, на Вінниччині проживає 14101 багатодітна сім’я, в яких виховується 47580 дітей, з них: 10849 родин виховують три дитини; 2016 – чотири дитини; 777 – п`ятеро дітей; 1434 – шестеро дітей. У 110 родин краю виховується по сім хлопчиків і дівчаток, дітей, 59 сімей виховують по восьмеро дітей; 29 – дев`ятеро дітей. До того ж, в область мешкає 22 родини виховують десять і більше малюків.

«У 10175 багатодітних сім`ях діти виховуються батьком і матір`ю, у 132 – батьком, у 3794 – матір`ю. Серед багатодітних сімей - 4679 молодих. В багатодітних сім’ях області виховується 451 дитина з інвалідністю. Серед батьків багатодітних сімей - 289 осіб з інвалідністю. У банку даних сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, перебуває на обліку 995 багатодітних сімей» - повідомила Наталя Заболотна.

У Вінницькій області проживає понад 14 тис  багатодітних сімей, де виховується 47580 дітей

За словами Наталі Заболотної, в області проводиться робота щодо шефства підприємств, установ та організацій усіх форм власності над багатодітними і неповними сім’ями, а також над найбільш незахищеними сім’ями.

«За кожною багатодітною сім’єю, в якій виховується 5 та більше дітей, закріплена посадова особа органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. До вирішення проблем багатодітних сімей залучаються представники соціально відповідального бізнесу» -наголосила Наталя Заболотна.

З метою створення умов для формування самодостатньої сім’ї, відповідального батьківства, спрямованих на підвищення престижу сім’ї, посилення орієнтацій на шлюб та популяризації відповідального батьківства управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації з листопада 2014 року організовує обласну мобільну фотовиставку «Я пишаюсь. Я – батько!».

«Цьогорічна обласна мобільна фотовиставка «Я пишаюсь! Я – батько!» подорожуватиме Вінниччиною протягом шести місяців, поповнюючись новими світлинами з кожного району та у жовтні 2015 до Всесвітнього Дня Батька повернеться до обласного центру розширеною та оновленою» - зауважила Наталя Заболотна.

Крім того вперше у Вінницькій області з нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації ініціювало проведення масштабного обласного свята «Ми – одна сім’я! Ми – одна родина!» До участі у святі запрошено 1000 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей з кожного району та міста обласного значення Вінницької області, які завітають до «Дитячої планети» 13 та 14 травня.

«Проведення свята у такому форматі дозволяє не тільки виховувати у його учасників відповідальне ставлення до сім’ї та сімейних цінностей, а й популяризувати здоровий спосіб життя, активний сімейний відпочинок та змістовне дозвілля. Тож тисяча юнаків та дівчат з усіх куточків нашої області в рамках цього свята долучаться до Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», яка впроваджується на теренах Вінниччини» - підкреслила Наталя Заболотна.



Переглядів: 3193
Поширень: 0