20 травня у Могилів-Подільському біля міського парку міліціонери зупинили чоловіка, який в кишені куртки ніс бойову гранату РГД та детонатор.

Як розповів начальник місцевої міліції Юрій Дубецький, близько десятої години ранку у Могилів-Подільському біля парку міліціонери зупинили чоловіка. Під час поверхневого огляду у кишені його куртки була виявлена граната ГРД та детонатор до неї.

У Могилів-Подільському чоловік розгулював по парку із гранатою в кишені

Затриманим виявився 51-річний місцевий житель. За словами правопорушника, гранату він кілька місяців тому взяв у товариша та підшукував для неї схованку. Навіщо йому боєприпас пояснити не зміг.

Небезпечний предмет міліціонери вилучили та направили на експертизу.

У Могилів-Подільському чоловік розгулював по парку із гранатою в кишені

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

У Могилів-Подільському чоловік розгулював по парку із гранатою в кишені

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності. Якщо вам відомо про осіб, які незаконно зберігають ці предмети, прохання повідомляти за телефонами 59-33-29, 59-33-22 або 102.



Переглядів: 2863
Поширень: 0