У Самгородку Козятинського району в останню путь провели захисника Донецького аеропорту Юрія Осаулка. Попрощатися з бійцем прийшли сотні односельців, приїхали бойові побратими з різних куточків країни.

Юрію Осаулку було 34 роки, у мирному житті чоловік працював електриком. Але як тільки Батьківщина опинилася в небезпеці, і Юрій отримав повістку, не вагався ні хвилини.

У складі окремого 90-го батальйону Юрій Осаулко був старшиною роти. Разом з ним у серпні минулого року до війська призвався Сергій Гуссіді з Миколаєва. Обоє спочатку проходили підготовку в Житомирі, а на передовій Сергій став командиром взводу. Свого бойового побратима згадує, як справжнього героя. Саме їхньому підрозділу довелось вже у січні боронити Донецький аеропорт.

- Уже дуже мало було бійців і тримати аеропорт було дуже важко. Противник так все зробив, що підмозі тяжко було підійти і забрати хлопців. Вони намагалися до останнього втримати аеропорт, вижити, але стався вибух і все завалилось, - розповідає боєць.

Вінниччина попрощалась з кіборгом Юрієм Осаулком

Загинув Юрій Осаулко під руїнами Донецького аеропорту 20 січня. Майже 4 місяці він офіційно вважався зниклим безвісти. А мати, батько, дружина і дві доньки — семи і чотирьох років жили надією. Допоки не провели усіх необхідних експертиз...



Переглядів: 3895
Поширень: 0