25 травня начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош презентувала роботу служби за 2015 рік.

Тетяна Дорош повідомила: «Структура об’єднує обласну службу у справах дітей та 32 районних та міських служб у справах дітей. Загалом по області в структурі задіяні 133 працівника. Всі питання щодо захисту прав дітей за поданням служб у справах дітей вирішуються колегіально з представниками дотичних до охорони дитинства управлінь та відомств на Комісіях з прав захисту дітей».

За її словами, протягом 2014 року на Комісії з прав захисту дітей було винесено більше 4 тисяч питань. Аналіз питань, показує загальну ситуацію та проблеми, які необхідно вирішувати в тій чи іншій територіальній громаді. Працівники ССД представляли інтереси дітей майже у 3 тисячах судових засідань.

На підставі повідомлень органів місцевого самоврядування, громадян, адміністрації освітніх та лікувальних закладів ССД організовують роботу по виявленню дітей, життю і здоров’ю яких може загрожувати небезпека в їх рідних сім’ях. Спільно з правоохоронними органами проводяться рейди-перевірки.

Пріоритетними напрямком роботи ССД Тетяна Дорош назвала реалізацію права дитини на сімейне оточення: «Із загальної кількості дітей, які залишилися без батьківського піклування на регіональному обліку дітей, які можуть бути усиновлені, перебуває 719 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них, маючи підстави бути усиновленими, 486 уже виховуються в сімейних формах».

На обліку у соцслужбах Вінницької області нараховується 719 дітей-сиріт, які можуть бути усиновлені

Однією з важливих ланок роботи служби є створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, куди, як правило, влаштовуються діти, позбавлені батьківського піклування, що мають братів і сестер, тобто велика родинна група.

Служба у справах дітей здійснює нагляд та контроль за станом утримання та виховання: усиновлених дітей – 784чол., дітей під опікою – 1829 чол., дітей у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу – 602чол., дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа переселенців із зони проведення АТО – 33 чол.

На обліку у соцслужбах Вінницької області нараховується 719 дітей-сиріт, які можуть бути усиновлені

Тетяна Дорош зупинилась на необхідності підготовки до відзначення в області Міжнародного дня захисту дітей 1 червня. Також цього дня, за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН, відзначатиметься Всесвітній день батьків.

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей заплановано відвідування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, шкіл- інтернатів, тощо представниками виконавчої влади області.



Переглядів: 2918
Поширень: 0