Про роботу, що здійснюється у питанні надання адміністративних послуг у Вінницькій області, 4 червня інформувала заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Надія Насіковська. Так, за її словами, в області створено 28 центрів надання адміністративних послуг та три територіальні відділення Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» в місті Вінниці, який визнаний за оцінкою незалежних експертів найкращим офісом в Україні.

«Загальна кількість послуг, які надаються такими центрами, коливається від 26 до 84 видів. За І квартал поточного року в цілому в центрах надання адмінпослуг надано 206 тисяч різноманітних послуг, з яких 73 % припадає на Центри міста Вінниці, - повідомила Надія Насіковська. - Кількість послуг, які надаються структурними підрозділами райдержадміністрації через Центри коливається від 5 - у Барському до 42 послуг у Літинському районі. У 7 районах області через Центри структурними підрозділами надається лише від 5 до 20 видів послуг».

Що ж стосується співпраці з територіальними службами органів центральної виконавчої влади, то, як зазначила заступник директора Департаменту, спільно з РДА надання своїх послуг через Центри в усіх районах та містах регіону організувало Головне управління Держземагентства у Вінницькій області. Державна реєстраційна служба не здійснює прийом у Козятинському, Могилів-Подільському, Ладижинському, Піщанському, Томашпільському, Чечельницькому та Чернівецькому центрах. Тоді як міграційною службою надання послуг організовано лише в 11 районах області.

Влада не керує, а надає послуги, і повинна виконувати на місцях покладені на неї функції, - Валерій Коровій

Проблемою в роботі усіх Центрів, за словами Надії Насіковської, є відсутність доступу до баз даних інформаційних систем органів-надавачів послуг. Покращення потребує також матеріально-технічне забезпечення дозвільних установ.

Підсумовуючи зазначене питання, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зауважив, що ця позиція недаремно винесена на обговорення учасників наради. «Зрозуміло, що в цьому ритмі, в якому працює кожен голова райдержадміністрації, дуже непросто забезпечити певну пріоритетність Але хто хоча б раз побував у «Прозорому офісі» в місті Вінниці, відчув і побачив, для чого це потрібно, - відзначив Валерій Коровій. - Влада на сьогодні не керує, а надає послуги. Ми зараз говоримо про децентралізацію, передачу повноважень на місця, а ми готові до того, що нам їх будуть передавати? Ми спроможні це забезпечити?»

Керівник Вінниччини зауважив, що спонукання через призму прохань вже проходить, влада повинна виконувати на місцях покладені на неї функції. Відтак доручив першому заступнику голови ОДА Андрію Гижку узагальнити інформацію із зазначеного питання по районах, підготувати окреме розпорядження і де є потреба – внести пропозиції по притягненню до дисциплінарної відповідальності голів РДА. «Потрібно встановити конкретні пріоритети, конкретні завдання з чітко визначеними термінами. Має працювати система», - наголосив Валерій Коровій.



Переглядів: 3490
Поширень: 0