В рамках візиту керівник області ознайомився матеріально-технічною базою місцевої школи – інтернат – гімназії ім. В. М. Підгорбунського. Освітянський заклад відноситься до перспективних у районі, його відвідує понад 500 дітей. У закладі сформовано 20 класів, з них 10 початкових. Також школа забезпечує освітою 50 дітей соціально незахищених категорій, з них 10 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Навчальний заклад в опалювальний сезон гріється за рахунок 3 котелень (2 газових і 1-ї на твердому паливі).

Голова ОДА відвідав Козятинський район

Твердопаливним котлом з минулого року обігрівають і приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що у селі Самгородок, до якої, перебуваючи у Козятинському районі, також навідався голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Голова ОДА відвідав Козятинський район

Загалом, як доповів очільнику регіону голова Козятинської райдержадміністрації Олег Оркуша, цьогоріч на твердопаливні котли у районі планують перевести 7 об’єктів бюджетної сфери: 6 шкіл та одну амбулаторію. За попередніми розрахунками це дозволить зекономити понад півтора мільйони гривень.

Що стосується Самгородоцької амбулаторії, то тут 14 медиків обслуговують 5310 чоловік з 12 населених пунктів. Загальна площа приміщень лікарської установи (разом із стаціонарним відділенням) складає 4150 кв. м. Будівлі перебувають у задовільному стані, відтак, аби приміщення не пустували, тут уже понад рік працює відділення соціально-побутової адаптації територіального центру соціального обслуговування Козятинського району. В цьому закладі місцеві жителі поважного віку отримують і соціальний, і медичний супровід.

Голова ОДА відвідав Козятинський район

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій позитивно відзначив створення такого відділення у територіальній громаді й зауважив, що даний досвід потрібно переймати й іншим населеним пунктам Вінниччини.

«На сьогоднішній день триває дискусія щодо реформи системи охорони здоров\'я. Водночас іде процес старіння сільського населення. Тож створення на базі амбулаторії загальної практики сімейної медицини такого відділення – достатньо повчальний приклад. І ми маємо рухатися в цьому напрямку. Більше того, завдячуючи бюджетній децентралізації, за 5 місяців поточного року доходи рад базового рівня в області зросли майже в півтора рази, або на 220 мільйонів гривень. Тобто починають формуватися достатні фінансові ресурси, щоб вирішувати дану проблему» – підкреслив Валерій Коровій.



Переглядів: 10318
Поширень: 0