9 червня внаслідок незаконного поводження з боєприпасом 23-річний житель одного з сіл Барського району зазнав травмувань. Знайдений біля ставка запал до гранати розірвався у чоловіка в руках.

Як розповів начальник Барського райвідділу міліції Павло Кукурудза, до чергового надійшла інформація з районної лікарні про те, що до них за медичною допомогою звернувся 23-річний житель одного з сіл. У чоловіка на правій руці були відірвані фаланги трьох пальців.

Зі слів потерплого, травмування він зазнав внаслідок необережного поводження з запалом гранати. Чоловік розповів, що біля місцевого ставка він знайшов запал, який у його руках розірвався.

Слідчо-оперативна група на місці пригоди вилучила важіль від запалу до гранати з маркуванням «УЗРГМ 583», осколки та одяг потерпілого.

Де насправді чоловік взяв небезпечний предмет, та за яких обставин зазнав травмувань, з’ясує слідство.

Слідчим відділенням міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 2555
Поширень: 0