У рамках шостої благодійної акції “Могилу прадіда збережи від забуття” до Літина приїхали польські волонтери - працівники служб державної пожежної охорони із Вроцлава, Олесніци та Олави.

Гості прибрали старий польський цвинтар в райцентрі від самосівів, трав, заростей. Після завершення робіт, настоятель римокатолицького храму отець Василь очолив спільну молитву за упокій душ померлих, у якій взяли участь прихожани костелу.

Перебіг благодійної акції «Могилу прадіда вбережи від забуття» висвітлюватиме телевізійний канал ТVP Polonia. Журналістка Вроцлавського телебачення Гражина Орловська-Сондей розповіла про те, що польські учні щорічно жертвують 1 злотий на акцію. За ці кошти волонтери відвідують Україну, де впорядковують старі польські кладовища.

У Літинському районі волонтери із Польщі в рамках благодійної акції впорядкували польські кладовища

Настоятель Римо-Католицької парафії подякував усім польським друзям із Вроцлава, Олесніци та Олави за суттєву допомогу у відновленні історичної, культурної і духовної пам’ятки Літина – костелу Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

Також, в рамках акції, гості відвідали пожежну частину 7-ДПРЧ в смт. Літин та поспілкуватися з українськими колегами і обмінятися досвідом.



Переглядів: 3421
Поширень: 0