«На Вінниччині оздоровча кампанія розпочалася 2 червня, коли 17,5 тисяч школярів почали відвідувати пришкільні табори,- поінформував заступник голови - директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк,- Всього ж планується за літньо-осінній період оздоровити 86 200 дітей, а це більш ніж 50% дітей шкільного віку».

За словами посадовця, із бюджетів районних, міських, сільських та селищних рад на заходи з оздоровлення дітей виділено 9,0 млн. грн.

Він також зазначив, що додатково на проведення ремонтних робіт та покращення матеріально-технічної бази дитячих закладів оздоровлення і відпочинку з різних джерел фінансування використано 3 млн. грн.

З обласного бюджету на оздоровлення 37 дітей та 2 супровожувачів із Луганської області додатково виділено 100,0 тис. грн.

Цьогоріч з бюджету області на оздоровлення діток виділено на 2 млн грн більше

Всього ж мережа оздоровчих закладів області включає 16 – позаміських таборів, 2 - санаторного типу та ДЗСТ «Сокілець» ( який зараз проходить державну реєстрацію), 203 - з денним перебуванням (шкільні табори), у т.ч. 6 мовних таборів, 1- праці і відпочинку та 3 - наметові містечка.

Довідка:

Заплановано на 2015 рік:

  • оздоровлення 20 дітей, батьки яких загинули в АТО (обласна державна адміністрація працює над організацією оздоровлення цим дітям у Польщі);
  • 607 дітей, батьки яких постраждали або беруть участь в АТО;
  • у т.ч. 100 дітей учасників АТО за рахунок коштів обласного бюджету будуть оздоровлені на узбережжі Чорного моря.

Проходять оздоровлення:

  • 1 дитина, загиблого учасника АТО, найближчим часом – 4 дитини загиблого учасника АТО;
  • 31 дитина учасника АТО сьогодні направляється в позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, у т.ч. за межами області у УДЦ «Молода гвардія», в смт Затока та м. Бердянськ.
  • 462 дитини, учасників АТО відпочивають у таборах з денним перебуванням.

Оздоровлення дітей із тимчасово окупованих територій та з районів проведення АТО:

  • 750 дітей з внутрішньо переміщених родин (50% від загальної кількості усіх переміщених дітей шкільного віку), з них 264 – зараз відпочивають у таборах з денним перебуванням.
  • 37 дітей на 2 супроводжувачів із Старобільського району Луганської області з 14 червня заїжджаютьдо дитячого оздоровчого комплексу ім. Загурного (Шаргородський район) за рахунок коштів обласного бюджету (100,0 тис. грн..);
  • на сесію обласної ради буде винесено питання щодо виділення додаткових коштів для оздоровлення 300 дітей із Донецької та Луганської областей.



Переглядів: 3595
Поширень: 0