Швейцарія є надійним партнером, якому Вінниччина довіряє та з яким може результативно працювати, як доказ – низка успішно реалізованих проектів. На цьому сьогодні під час офіційної зустріч керівництва області з Надзвичайним та Повноважним Послом Швейцарії в Україні паном Крістіаном Шьоненбергером, наголосив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

«Початком співробітництва та налагодження тісних партнерських взаємовідносин між Вінницею та Швейцарією став проект «Цюріхські трамваї для Вінниці», коли місто безкоштовно отримало більше сотні цюріхських трамваїв. Тоді, мало хто вірив в успіх даного проекту, а нині - це візитівка обласного центру. Також Вінниця стала одним з трьох пілотних міст, які беруть участь у ще одному проекті, - «Енергоефективність в житловому секторі України». Продовжується реалізація швейцарсько - українського проекту по забезпеченню енергоефективності та водозабезпеченню області, «DESPRO». Сьогодні це один із найуспішніших проектів в рамках технічної допомоги. Але для нас важлива не лише фінансова підтримка, а й ваш інструмент реалізації вирішення тих викликів, які ставить перед вінничанами зокрема та українцями вцілому сьогодення» – підкреслив Валерій Коровій.

На сьогоднішній день за пітримки Швейцарії на Вінниччині реалізується сім проектів

У свою чергу швейцарський дипломат зауважив, таких результатів та продуктивності у співпраці досягнуто завдяки добропорядним стосункам між Україною і Швейцарією.

На сьогоднішній день за пітримки Швейцарії на Вінниччині реалізується сім проектів

«Швейцарія та Вінницька область дуже давно співпрацюють. Ця співпраця є надзвичайно продуктивною і плідною. Сьогодні я нарахував сім проектів, які реалізуються на даний момент, за підтримки Конфедерації. Це і енергоефективність і водопостачання і багато проектів у сфері економіки. Чому ці проекти є такі успішними? Бо ми знаходимо такі проекти, які вигідні і для вас, і для нас. Бачать результат і наші платники податків, що відіграє важливе значення в розвитку країни. Адже якби щось не влаштовувало, то ніякої співпраці б не відбулося. Ми знайшли модель фінансування, по якій успішно реалізуються проекти – це співфінансування ваших громадян» – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Швейцарії в Україні пан Крістіан Шьоненбергер.



Переглядів: 3285
Поширень: 0