Одних демобілізують, інших мобілізують. З 19 червня, на Вінниччині розпочинається чергова, шоста черга мобілізації, яка проходитиме у два етапи. Про це сьогодні, 17 червня, під час брифінгу повідомив військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату, полковник Геннадій Долгашов.

За його словами, протягом 20 діб відбуватиметься оповіщення населення, збір та медогляди, а з 9 липня розпочнеться призов по мобілізації.

У п’ятницю на Вінниччині стартує нова – 6 хвиля мобілізації

«Протягом 10 діб – з 9 по 17 липня відбуватиметься призов мобілізаційних ресурсів. У цей час військовозобов’язані будуть відправлятися до навчальних центрів та загальновійськових полігонів, де проходитимуть бойовий вишкіл. Навчання відбуватиметься протягом двох місяців, з початку у навчальних центрах, а потім у складі певного підрозділу – бойове злагодження» – підкреслив Геннадій Долгашов.

У п’ятницю на Вінниччині стартує нова – 6 хвиля мобілізації

Наразі, за словами Геннадія Долгашова передова потребує бійців усіх спеціальностей. «У пріоритеті військкоматів, як і раніше, ті, хто має досвід служби в армії і потрібну військову спеціальність. Однак, у дефіциті, так як і раніше – танкісти, артилеристи та розвідники. Саме їх найбільше готуватимуть у навчальних центрах» – наголосив Геннадій Долгашов.

Водночас, Геннадій Долгашов наголосив, що військкомати чекають на добровольців всіх спеціальностей.

До речі, за кількістю добровольців у 5 хвилі часткової мобілізації, завдання якої Вінниччина виконала вчасно і в повному обсязі, наш регіон у лідерах.

У п’ятницю на Вінниччині стартує нова – 6 хвиля мобілізації

«Десять відсотків бійців, які були призвані по мобілізації в рамках 5 хвилі – це добровольці. Хоча кількість тих, хто не чекаючи повістки виявляють бажання поповнити ряди українського війська, порівняно з березнем минулого року, зменшилася в три рази. Також, 1762 військовозобов’язаних вінничан поповнили загальноукраїнський список тих, хто ухиляється від свого військового обов’язку. Зокрема, це ті, хто свідомо і систематично не прибуває у військові комісаріати. Нагадую, відповідно до обов’язків військовозобов’язаного при зміні місця проживання або роботи боєць має повідомити про це у військкомати» – наголосив Геннадій Долгашов.

Як підкреслив військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату, полковник Геннадій Долгашов, на даний час на Вінниччині з числа тих, хто перебуває на військовому обліку призвано по мобілізації лише 8%.



Переглядів: 5086
Поширень: 0