20 червня у 42-річного жителя Гайсинського району оперативники вилучили 9 гранат, 7 запалів до гранат, 5 магазинів до автомата Калашникова та понад пів тисячі різнокаліберних набоїв. Все це чоловік зберігав у своєму гаражі.

Як розповів т. в.о. начальника обласної міліції Олександр Глянько, до міліції надійшла оперативна інформація про те, що 42-річний гайсинський волонтер зберігає зброю та боєприпаси. Дана інформація підтвердилась під час проведення санкціонованого обшуку. У чоловіка в гаражі оперативники виявили 7 гранат Ф-1, 2 гранати РГД, 7 запалів до гранат, 5 магазинів до автомата Калашникова та 543 набої різного калібру.

Дізнавшись, що правоохоронці прийшли з санкцією на обшук, підозрюваний намагався втекти. Походження виявлених боєприпасів він пояснювати відмовився. Попередньо встановлено, що привіз він їх з Донецької та Луганської областей. Походження заборонених предметів з’ясує слідство.

Слідчим відділенням міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.



Переглядів: 2569
Поширень: 0