Працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України у Вінницькій області викрито діяльність підпільного виробництва нафтопродуктів в Тиврівському районі. Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили 40 тонн фальсифікованого дизельного палива та 500 тонн сирої нафти, яка призначалася для виготовлення «фальсифікату».

За словами начальника управління протидії злочинності в сфері економіки у Вінницькій області Станіслава Маклакова, посадові особи товариства, яке не мало жодного стосунку до підприємств сфери паливно-енергетичного комплексу, налагодили свій бізнес з незаконного виробництва нафтопродуктів.

На Вінниччині викрили підпільний завод з виробництва нафтопродуктів

На території орендованого підприємства, що перебуває у комунальній власності, посадовці вказаного товариства організували діяльність підпільного цеху з виробництва нафтопродуктів без жодних дозвільних документів. Обслуговували підприємство близько півтора десятка найманих працівників.

Шляхи збуту фальсифікованих нафтопродуктів будуть з’ясовані в ході слідства.

Перед проведенням санкціонованого обшуку на території підприємства, його працівники намагалися спалити бухгалтерські документи, однак їм це не вдалося.

На Вінниччині викрили підпільний завод з виробництва нафтопродуктів

Документація була вилучена та приєднана до матеріалів кримінального слідства.

Правоохоронці відібрали зразки вилучених нафтопродуктів та направили на експертизу.

На Вінниччині викрили підпільний завод з виробництва нафтопродуктів

Слідчим управлінням УМВС України у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

Такі дії караються штрафом від трьох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.



Переглядів: 2947
Поширень: 0