2 липня у місті Калинівка в рамках святкування Дня поля відбувся всеукраїнський семінар аграріїв «Свято українського короваю -2015».

В заході взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик, голова Калинівської РДА Володимир Гаврилюк, академіки Національної Академії наук, науковці, голови сільськогосподарських підприємств Вінниччини.

У Калинівці відбувся всеукраїнський семінар аграріїв

«Дуже символічно, що «Свято українського короваю» проводиться у найбільш відповідальну пору для аграріїв - на початку жнивної кампанії,- підкреслив Валерій Коровій.- Сьогодні ми багато говоримо про реформи, однак, насправді змін не так вже й багато. Але те, що ми бачимо на прикладі аграрного сектору, не може не тішити: він протягом останніх кількох років є справді локомотивом економічного зростання в Україні. Тож ми не маємо права втратити цей шанс і вже найближчим часом мусимо зробити усе для того, щоб аграрний бізнес краю якнайшвидше зробив величезний поступ вперед у питаннях інтенсифікації виробництва, нарощування свого потенціалу та конкурентоспроможності».

У Калинівці відбувся всеукраїнський семінар аграріїв

Він також зазначив, що за науковими прогнозами, які прозвучали нещодавно на зустрічі спеціалістів аграрного сектору в Інституті кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України, цього року Вінниччина знову матиме очікуваних 5 млн. тонн зерна.

У Калинівці відбувся всеукраїнський семінар аграріїв

«Перед нами стоять великі виклики,- підкреслив голова облдержадміністрації,- Вони полягають у тому, що держава має підтримувати цивілізовані правила гри на аграрному ринку, це має дуже велике значення». Він також акцентував, що у складний для країни час аграрна галузь Вінниччини досить потужно розвивається: динаміка приросту обсягів сільськогосподарського виробництва становить 11,7%, а це – найкращий показник в Україні, який демонструють аграрії, динаміка приросту промислового виробництва – 10% (базовим елементом його є переробна промисловість – зернопереробна, молокопереробна, олійна,кондитерська). Вінницька область і за цим показником є найкращою в Україні.

У Калинівці відбувся всеукраїнський семінар аграріїв

Очільник області відзначив позитивну тенденцію щодо залучення інвестицій в аграрну галузь Вінниччини: обсяг інвестиційних капіталовкладень зріс, порівняно з відповідним періодом минулого року, у 3 рази. Продовженню цієї позитивної тенденції мусять слугувати інвестиції в інновації, в наукові розробки, в той прогрес, що дасть можливість закласти перспективи розвитку на майбутнє.



Переглядів: 3064
Поширень: 0