1 липня стартував обласний етап ХХІ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних на базі Прибузької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Фестиваль організовано Головним Управлінням ДСНС у Вінницькій області та департаментом освіти і науки Вінницької облдержадміністрації. У заході беруть участь дев’ять кращих команд з Гайсинського, Жмеринського, Немирівського, Погребищенського, Шаргородського, Чечельницького районів, а також команди з м. Вінниці та Могилів-Подільського. Учасники будуть змагатися протягом 6-ти днів за право представляти Вінниччину на Всеукраїнському рівні. Оцінюють юних рятувальників такий склад журі: Олександр Кутовий, Ірина Куріна, Інна Коньшина, Зоя Красюк, Руслан Багрій.

Традиційно, в перший день фестивалю, учасники знайомилися зі своїми «конкурентами» біля багаття: експромтом складали речівки-привітання команді-супернику, в дружній атмосфері виконували пісні, жартували та танцювали.

Наступного дня в супроводі естрадно-духового оркестру ГУ ДСНС у Вінницькій області, фестиваль дружин юних пожежних урочисто відкрився. Вітав учасників дійства заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації, полковник Юрій Терентьєв, який від імені начальника ГУ ДСНС у Вінницькій області, полковника Руслана Шевчука привітав учасників та побажав школярам хороших вражень від змагань. За словами директора Прибузької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Ніли Правдюк, подібні заходи навчають молоде покоління правильно реагувати на різноманітні надзвичайні ситуації, які врешті-решт дадуть позитивні результати на майбутнє.

На Вінниччині стартував ХХІ Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних

Далі, юні рятувальники показали свій рівень знань у конкурсі «Знавці пожежно-рятувальної справи», який передбачав оперативно відповісти на одне із запитань з техніки безпеки у екстремальних ситуаціях. У цьому конкурсі найкращою стала команда «Вогник» з міста Вінниця. Друге місце посіли школярі з Чечельницького району. Бронзу забрали учасники з Вінницького району.

На Вінниччині стартував ХХІ Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних

Наступним етапом програми став конкурс «Візитка». Учасники представляли свої команди протягом кількох хвилин у формі візитної картки. Виступи усіх команд були насичені цікавими номерами та несподіваними пісенними та хореографічними постановками, які характеризували кожного гравця. У даному конкурсі перемогла команда з міста Могилів-Подільський. Друге місце розділили учасники з міста Вінниці та Гайсинського району. Школярі з Вінницького району посіли третє місце.

На Вінниччині стартував ХХІ Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних

Фестиваль триває.



Переглядів: 3446
Поширень: 0