Як раніше повідомлялось, прокуратурою Бершадського району розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 240 КК України за фактом порушення правил використання надр на території Бирлівської сільської ради, де один із підприємців влаштував кар’єр, у якому видобував пісок, що, на думку місцевих жителів, призвело до часткової руйнації розташованих поруч житлових будинків та зниження рівня води в криницях громадян.

У межах вказаного кримінального провадження, за вказівкою процесуального керівника, слідчим СВ Бершадського РВ УМВС допитано ряд заявників та осіб, у будинках яких почали з’являтися тріщини, проведено огляд деяких житлових будинків, у яких наявні тріщини, призначено позапланові перевірки силами служби геології та надр України та Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. З метою вивчення технічного стану будівель та споруд, які розташовані поруч з кар’єром у с. Бирлівка, причин пошкоджень та руйнувань вказаних будинків вирішується питання про призначення будівельно-технічної експертизи.

Крім того, за ініціативою прокуратури Бершадського району, районним судом, за результатами розгляду клопотання слідчого, винесено ухвалу, якою на період досудового слідства заборонено використовувати земснаряд для видобування піску на території вказаного кар’єру.



Переглядів: 3227
Поширень: 0