У 2013 році на території Снітківської сільської ради Мурованокуриловецького району, в долині річки Караєць, де у природному стані збережена ділянка із домінуванням півника болотного, був створений ботанічний заказник місцевого значення «Долина ірисів».

Територія заказника являє собою заболочену місцевість загальною площею 13,7 гектарів, що належить до схилових еродованих лісових рівнин з дубово-грабовими лісами.

З метою спостереження за станом об’єктів та територій природно-заповідного фонду група спеціалістів відвідала ботанічний заказник у період піку квітування рослин.

За результатами обстеження зроблено висновки, що стан заказника задовільний, територія огороджена, дотримані всі умови режиму охорони.

За словами Снітківського сільського голови Віктора Ольшевського, інформаційна кампанія про створення ботанічного заказника сприяла залученню у село потужного інвестора. 200 гектарів земель запасу надані в оренду під садівництво та промислове ягідництво, що забезпечило повну зайнятість населення та постійні надходження до місцевого бюджету.



Переглядів: 2841
Поширень: 0