12 липня близько 02.30 у м. Немирів по вулиці Горького сталась дорожньо-транспортна пригода за участю вантажного автомобіля, який перевозив небезпечний вантаж.

40 річний водій керуючи вантажним автомобілем «МАЗ» з напівпричепом–паливоцистерною рухаючись через місто Немирів, допустив перекидання автоцистерни, яка була наповнена дизельним паливом. На місці пригоди працівники Державтоінспекції встановили, що автомобіль завантажувався дизельним паливом, на одній з нафтобаз м. Немирів, у автоцистерні містилось більше 20 т. дизельного палива, рухаючись на підйом, завантажений автомобіль почав рухатись заднім ходом, саме в цей час водій намагався перемкнути важіль коробки передач, що призвело до перекидання автоцистерни. Внаслідок автопригоди сталась розгерметизація автоцистерни та більше 10 т. палива розлилось на проїзну частину дороги з послідуючим потраплянням палива у місцевий ставок та ґрунти.

Під час спілкування з водієм було встановлено, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння, результати алкотестера підтвердили підозру працівників ДАІ, в організмі водія містилось 1.48 проміле алкоголю, що перевищує допустиму норму майже у 7.5 разів.

Рівень алкоголю в крові водія, що допустив перекидання бензовозу у Немирові, перевищував норму у 7,5 разів

На керманича вантажівки складено адміністративний протокол за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, зафіксовано порушення Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів, зі сторони відправника і перевізника такого вантажу.

На місці пригоди працювали рятувальники, які забезпечували пожежну безпеку та зменшували концентрацію розлитого палива, а екологи визначають масштаби забруднення навколишнього середовища. По даному факти відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 ККУ.



Переглядів: 6014
Поширень: 0