У дитячому оздоровчому комплексі ім.Загурного в селі Клекотина (Шаргородський район) з 14 червня по 04 липня 2015 року оздоровлювались діти зі Старобільського району Луганської області. Це перший табір у Вінницькій області, який прийняв дітей із зони АТО.

На території табору просторий басейн, спортивні майданчики і 5 гектарів заповітного лісу. Вихователі табору зауважують, що війна відклала свій важкий відбиток на свідомість молоді. Однак, відпочинок і турбота дорослих допомогли маленьким переселенцям хоч на час табірної зміни забути про розруху, вибухи і важкі втрати.

Усі діти та супроводжувачі були забезпечені повноцінним п’ятиразовим харчуванням, залучались до культурно-масових заходів. Для них була організована безкоштовна екскурсія до м. Вінниця з відвідуванням дитячого розважального центру «Рошен» та Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Оплату витрат, пов’язаних з перебуванням цієї групи дітей, здійснено за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації на соціальні програми і заходи державних органів у справах молоді. Всього на цей захід використано 97 500 грн.



Переглядів: 3546
Поширень: 0