З 9 липня військовозобов’язані Вінницької області направляються до навчальних центрів, полігонів, курсів перепідготовки (допідготовки). Результати перших відправок показали, що ті райони, де якісно виконані підготовчі заходи, впевнено, без проблемних питань виконують поставлені завдання. Серед таких: Гайсинський, Жмеринський, Калинівський, Козятинський, Липовецький, Літинський, Немирівський, Погребищенський, Тульчинський, Хмільницький, Шаргородський райони. Чого не можна сказати про Барський, Бершадський, Могилів-Подільський, Мурованокуриловецький, Теплицький, Томашпільський, Чернівецький, Ямпільський райони та м. Могилів-Подільський.

Поряд з цим спостерігаються випадки, які були непритаманні в ході перших п’яти черг часткової мобілізації, з’явилися факти втечі з пункту збору військового комісаріату, це такі військовозобов’язані Барського району: ЛЮБАРСЬКИЙ А.В., КОЗЯР М.М., (с. Антонівка); неприбуття без поважних причин до військового комісаріату після отримання повістки для відправки у військову частину, це такі військовозобов’язані Бершадського району: ПИЛИПЕНКО А.В., (м. Бершадь), КАРАСЬ В.Ю., (с. Джулинка), ЛИСИЙ Ф.Я. (с. Поташня), м. Вінниця: ХОДАЦЬКИЙ В.Г., КОСЮК С.О., Жмеринського району: ЦЕХМІСТЕР О.П. (с. Станіславчик), ГУВЕРНАТ А.А. (с. Станіславчик), ЛИХИЙ В.В. (с. Носівці), ВОРОНЦОВ О.О. (с. Носівці), Липовецького району: КАРБІВСЬКИЙ О.А. (м. Липовець), ПЕТРІВСЬКИЙ Р.Л. (м. Липовець), КОПИТКО В.А. (м. Липовець), Погребищенського району: ТКАЧЕНКО О.Л. (м. Погребище), Могилів-Подільського району: ТОМАЙ Д.М. (с. Юрківці), ГРЕБЕНЮК Р.В. (смт. Вендичани), ТОМАЙ Р.І. (с. Серебрія), м. Могилів-Подільський: БУРИК В.В., ОЛІШЕВСЬКИЙ Д.О., ПІДГАЄЦЬКИЙ А.І., ЛЕВУРДЯК В.І., ГОПАЦА С.І., КУРОЧКІН О.А., Чернівецького району: ТАНЧУК С.В. (с. Березівка), Тростянецького району: РУДЮК Ю.В. (с. Оляниця), м. Ладижин: ЦИТУЛЬСЬКИЙ Л.В., Чечельницького району: КУЗИК А.І. (с. Красногірка), Тульчинського району: ДЕРЕВЯГА І.П. (с. Нестерварка), ЧУДАК П.І. (с. Кирнасівка), БОХОНЮК М.В. (с. Петрашівка), ПЕКАРСЬКИЙ Ю.І. (м. Тульчин), БОРІЙ В.Д. (с. Тарасівка), ОЛІЙЧУК А.П. (с. Василівка), Шаргородського району: ШКЛЯРУК М.П., (с. Плебанівка), КАЛІНЧУК С.В. (с. Клекотина), БОДНАР В.І. (с. Ярове), Томашпільського району: КРАСЮК В.І. (с. Антопіль), а військовозобов’язаний ГНИБІДА Ю.Д. (с. Гайове Барського району) взагалі прибув на відправку в стані сильного алкогольного сп’яніння, поводився неадекватно, за що був затриманий нарядом міліції.

Також спостерігаються випадки коли після отримання повістки для відправки у навчальні центри, на полігони, курси перепідготовки військовозобов’язані напередодні або в день відправки звертаються зі скаргами на різке погіршення стану здоров’я до лікувальних закладів, а саме: Барської, Вінницької, Жмеринської, Оратівської, Калинівської, Крижопільської, Липовецької, Погребищенської, Немирівської, Тростянецької, Чечельницької, Тульчинської, Хмільницької центральних районних лікарень, Ладижинської міської лікарні, Турбівської селищної лікарні. А є такі військовозобов’язані, які прибувши до навчальних центрів, полігонів, курсів перепідготовки були неприйняті ними, це військовозобов’язані Іллінецького району: СІГНАЇВСЬКИЙ В.П. (с. Сорока), Козятинського району: ГЕРАСИМЧУК Є.В. (с. Дубові Махаринці), ЗАЇЧКО О.А. (м. Козятин), МАРЦЕНЮК В.П. (м. Могилів-Подільський), а військовозобов’язаний ГОСПОДІНІН В.О. (смт. Чечельник) взагалі втік з академії Сухопутних військ.

Але більшість громадян проявляють високий патріотизм і готові з честю та гідністю виконати свій конституційний обов’язок. За першим викликом у військовий комісаріат готові бути призваними для захисту суверенітету та незалежності нашої держави. Так в ході поставок під час 6 черги часткової мобілізації до навчальних центрів, полігонів, курсів перепідготовки з Вінницької області вже відправлено 40 військовозобов’язаних, які добровільно прибули у військовий комісаріат та виявили бажання захищати нашу Батьківщину від агресора. Яскравим прикладом для тих чоловіків, які всілякими способами ухиляються від призову при мобілізації, ховаються за спідниці дружин та матерів, може послужити призов при мобілізації молодої, тендітної дівчини СТОГНІЙ Ірини Володимирівни з села Крищинці Тульчинського району, яка добровільно виявила бажання бути мобілізованою до Збройних Сил України і на даний час вже проходить підготовку у одному із навчальних центрів.

Всім військовим комісарам районних (міських) військових комісаріатів Вінницької області визначено завдання, що за всіма фактами неявки (ухилення від призову по мобілізації) негайно направляти документи в правоохоронні органи. Жоден військовозобов’язаний, який вчинив такі дії не залишиться поза увагою, а буде притягнутий до відповідальності згідно вимог чинного законодавства. Також, постійно будуть висвітлюватися у всіх засобах масової інформації списки цих лжепатріотів та горе-чоловіків, щоб суспільство знало свої «героїв».

Захист Батьківщини завжди вважався почесним обов’язком чоловіків, які завжди вирізнялися мужністю, відвагою та сміливістю. В той час коли на Україну напав агресор і є необхідність в захисті суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, як ніколи необхідна висока свідомість та чітка громадянська позиція кожного із нас. І тільки при такому підході ми зможемо колективно, всією громадою відстояти наш європейський вибір, створити нову, процвітаючу, незалежну, успішну державу.

Оновлення:

22 липня сайт "Моя Вінниця" отримав заяву від Господініна В. О., текст приводимо нижче:

Господініна В.О.
жителя смт. Чечельник,
старшого лейтенанта запасу
24800, смт. Чечельник Вінницької обл.

Заява

1. Мене було незаконно мобілізовано як придатного до служби, в той час як я є обмежено придатним. Як доказ маю довідку з лікарні, з мокрою печаткою та підписом головного лікаря, зазначеним номером вихідної документації про те, що до бланків Тростянецького РВК було перенесено дані за 2014 рік. На той час, хоч і мав хвороби, почував себе більш-менш нормально і хотів іти служити добровольцем, тому сам просив комісію так написати. У 2015 році мене визнали обмежено придатним.

2. Мене було даремно провезено через всю Україну і визнано незарахованим до вище згаданої Академії за станом здоров'я.

3. Я отримав усний наказ від супроводжуючого воєнкома (м. Жмеринка) їхати додому самостійно, за свій кошт, ніяких документів мені на руки при цьому не дали - чому, питання для можливого внутрішнього розслідування або звернення до військової прокуратури з цього приводу.

4. Зараз знаходжуся на стаціонарному лікуванні у місцевій лікарні, моє місцезнаходження відоме районному військомату, збираю доказову базу для ймовірного звернення до суду з приводу завданих мені матеріальних та моральних збитків, для захисту честі та гідності.
Хочу зазначити, що стан мого здоров'я, на жаль, залишає бажати кращого, я сподіваюся на мирне вирішення конфлікту, у тому числі з редакцією вашого видання.



Переглядів: 34330
Поширень: 0