Музей імені Миколи Леонтовича, що у селі Марківка Теплицького району буде приведено до належного стану, відтак претендуватиме на ще одну культурну візитівку області.

На реконструкцію закладу, який носить ім’я видатного композитора, а також на роботи з благоустрою території музею та могили знаного на весь світ хорового диригента, що знаходиться неподалік, з обласного бюджету виділено один мільйон гривень. Таке рішення під час позачергової сесії прийняли депутати обласної Ради перерозподіливши 35 мільйонів гривень, отриманих від перевиконання обласного бюджету за перше півріччя 2015 року.

Заклад, створений у 1977 році до 100-річчя з дня народження Миколи Леонтовича, потребує нині ремонту. Роботи з реконструкції музею розпочаті ще у 2012 році, з тих пір здійснено підсилення фундаменту, стяжку стін, встановлено вікна та двері. Для завершення ж робіт необхідно провести ремонт зовнішнього фасаду, встановити опалення, здійснити внутрішні роботи та роботи з благоустрою території музею та могили композитора, що знаходиться неподалік.

На реконструкцію музею імені Миколи Леонтовича з обласного бюджету виділено мільйон гривень

Загалом, як повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський під час прес-конференції, управлінню культури і туризму обласної державної адміністрації додано 1797,100 тис.грн.

«Зокрема, 17,100 тис.грн. будуть направленні на завершення ремонтних робіт фасаду бібліотеки для дітей ім.І.Я.Франка, 95,000 тис.грн. виділено ОКП «Вінницякіно» на придбання апаратури для поліпшення кінообслуговування. Аби зробити капітальний ремонт підлоги репетиційних залів Вінницького училища культури і мистецтв ім.М.Д.Леонтовича та капітальний ремонт 3-4 поверху гуртожитку закладу виділено 285,000 тис.грн» - зауважив Микола Копачевський.

На реконструкцію музею імені Миколи Леонтовича з обласного бюджету виділено мільйон гривень

Також, по 150 тисяч гривень отримали обласна філармонія та обласний академічний український музично-драматичний театр ім.М.К.Садовського. Тульчинському училищу культури для зміцнення матеріально-технічної бази виділено 100,000 тис.грн.



Переглядів: 3503
Поширень: 0