Голова облдержадміністрації Валерій Коровій та учасники виїзної колегії ОДА, яка проходила в м. Ладижині 16 липня, відвідали будівельний майданчик.

«Роботи з будівництва дендрологічного парку розпочато в липні 2014 року,- прокоментував перший заступник Ладижинського міського голови Павло Анущенко,- На даний час обсяг робіт по будівництву дендропарку виконано на 40%. Вже збудовано 70 % огорожі парку, облаштовано центральну алею: висаджено троянди, тюльпани, ялинки, ялівець та вимощено тротуарну плитку. Також виконано земляні роботи з будівництва водойми, забурено свердловину для забору води та виконано роботи з улаштування поливної системи, прокладено мережі електропостачання та зовнішнього освітлення».

У Ладижині будують дендрологічний парк на земельній ділянці площею 10 гектарів

За його словами, станом на червень: висаджено 2515 дерев та кущів, закладено фундаменти під 7 альтанок та 2 літні павільйони,а також підготовлена основа під пішохідні доріжки (біля 12000 кв.м.)

Відповідно до природоохоронного законодавства, у дендропарку виділено три зони: експозиційну, наукову та адміністративно-господарську.

Експозиційну частину планують завершити вже у грудні 2015 року, тож жителі Ладижина зовсім скоро матимуть чудове місце для сімейного відпочинку, розваг та занять спортом.

У Ладижині будують дендрологічний парк на земельній ділянці площею 10 гектарів

«Я порівнюю сьогоднішній Ладижин із тим, яким він був 15 років тому, коли ще не мав статусу міста обласного значення,- зауважив Валерій Коровій, - і мушу відзначити разючі позитивні зміни: це результати роботи міської ради і її голови плюс активність громади. Побачене сьогодні є ще одним важливим аргументом на користь об’єднання громад,адже вагомим стимулом добровільного об’єднання є фінансування новостворених громад на рівні міст обласного значення».

Павло Анущенко додав, користуючись присутністю голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення, що в м. Ладижині розпочато роботу по втіленню соціального проекту на захист пенсіонерів. Так, за пропозицією міського голови, було прийнято рішення міської ради, за яким вже з червня, кожен із 5 800 непрацюючих пенсіонерів отримуватиме по 50 гривень щомісячної доплати на свій картковий пенсійний рахунок.

У Ладижині будують дендрологічний парк на земельній ділянці площею 10 гектарів

«Таким чином ми компенсуємо найбільш вразливій категорії жителів міста кошти за здорожчання хліба,- підкреслив міський посадовець. - Наступним кроком буде відкриття через 2 місяці соціального магазину, спільно з «Нашою Рябою» та деякими іншими компаніями, куди виробники поставлятимуть свою продукцію – курятину, олію, крупи,тощо. А усі непрацюючі пенсіонери зможуть, пред’явивши спеціальну пластикову картку, купувати продукти зі знижками до 40 %».

У Ладижині будують дендрологічний парк на земельній ділянці площею 10 гектарів

В ході подальшої роботи колегії, голова облдержадміністрації наголосив: «Вже сьогодні, завдяки впровадженню бюджетної децентралізації, в області майже 80 рад виконали річний бюджет,тож усі наступні надходження йтимуть на розвиток громад. Справа лише мати бажання щось змінювати на місцях».



Переглядів: 4056
Поширень: 0