Оперативники карного розшуку вінницької обласної міліції затримали групу зловмисників з Полтавської області, які, представляючись соціальними працівниками, залишали самотніх літніх людей без заощаджень.

Як розповів т.в.о. начальника УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, працівники міліції затримали п’ятьох полтавчан, які на Вінниччині ошукували самотніх літніх людей. Троє жінок та двоє чоловіків пересувалися на автомобілі «Volkswagen» та обманним шляхом забирали гроші у пенсіонерів.

У Могилів-Подільському та Крижопільському районах жертвами зловмисників стали 75 та 82-річні жінки. 12 000 гривень забрали «соціальні працівниці» у пенсіонерок.

Зловмисниці розповіли стареньким людям, що у зв’язку з останніми подіями, які відбуваються у державі, проводиться грошова реформа. Гроші, що нині перебувають у обігу скоро стануть недійсними і їх необхідно обміняти на нові. «Соцпрацівниці» говорили впевнено та переконливо, і літні люди надавали їм гроші для перепису серії та номерів. У результаті жінки зникали разом з грошима.

На Вінниччині затримали автомобіль із шахраями, які міняли гроші вінничан на папір

Сусіди однієї з потерпілих запам’ятали марку та номер машини, яка стояла біля її будинку. Орієнтування на даний автомобіль було надіслано на усі пости ДАІ. У Літинському районі даний автомобіль був зупинений.

Слідчими відділеннями міліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 КК України (шахрайство). За такі злочини передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років. Жінкам суд обрав міру запобіжного заходу - домашній арешт. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих осіб до скоєння аналогічних злочинів на території області.

Якщо Ви чи Ваші рідні стали жертвами подібних злочинів, негайно звертайтеся до найближчого відділення міліції або телефонуйте за номером (098) 023-65-41, або 102.
Увага! Жодної грошової реформи в Україні не проводиться і найближчим часом не планується. Гроші, які зараз перебувають у обігу, на нові купюри не замінюють. Якщо до вас завітали незнайомці, які розповідають про обмін старих грошей на нові, — одразу телефонуйте до міліції або до свого дільничного інспектора.



Переглядів: 3348
Поширень: 0