Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 08.11.2011 року № 616 комплекс культових споруд Святого Михаїла Архангела РКЦ повернено у власність місцевої релігійної громади.

Костел Святого Михаїла Архангела збудовано наприкінці 18 століття, але в період радянської влади використовувалася не за призначенням, у результаті чого – будівля перебувала в занедбаному стані. Силами релігійної громади костел частково відреставровано.

Зараз у храмі зберігається копія чудотворної шанованої ікони – Матері Божої Тиврівської, до якої з’їжджаються паломники з різних куточків України.

Костел Святого Михаїла Архангела на Вінниччині повернули у власність релігійної громади

Щороку на базі парафії відбувається наметовий молодіжний фестиваль «Подих Життя», який збирає молодих людей не лише з України, а й Польщі та Німеччини. Молодь має можливість поєднувати духовне служіння з цікавими конференціями, працею в групах і різними майстер-класами.

Костел Святого Михаїла Архангела на Вінниччині повернули у власність релігійної громади

Цьогоріч завершення фестивалю «Подих Життя», який 21-25 липня відбувався у смт.Тиврові, співпало з урочистим освяченням молитовної споруди.

Церемонія освячення відбулася за участю Папського нунція в Україні Архиєпископа Томаса Ґалліксона. Представника Святого Престолу, який вперше прибув на Вінниччину, зустрічали начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова Тиврівської райдержадміністрації Леонід Мачай та голова Тиврівської районної ради Михайло Бузін.

Костел Святого Михаїла Архангела на Вінниччині повернули у власність релігійної громади

Представники органів державної влади привітали високодостойного гостя та отців монастиря зі знаковою подією, подякували за молитовну підтримку та велику пастирську працю, побажали усім парафіянам миру в родинах, сім’ях, в їхніх душах і в Україні.



Переглядів: 3238
Поширень: 0