В ході робочої поїздки до Тростянецького району голова облдержадміністрації Валерій Коровій взяв участь в урочистому відкритті ФАПу, якому надали нове відремонтоване приміщення. Роботи профінансували Глибочанська сільська рада та благодійники. Всього на облаштування медзакладу було витрачено майже 200 тис. грн.

ФАП, який обслуговує більше тисячі селян, переселився в нове сучасне приміщення, в якому провели капітальний ремонт. Сьогодні символічну стрічку з нагоди відкриття перерізав голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

«Мене переповнюють почуття гордості за вас: незважаючи на непрості часи, в які ми зараз живемо, незважаючи на всі виклики, ви не опускаєте руки. І це має дуже важливе значення, треба думати про завтрашній день і рухатися в цьому напрямку, щоб побудувати якісну в людському розумінні державу» - звернувся до земляків Валерій Коровій.

Керівник області передав завідуючій ФАПом подарунок – це холодильник, який вкрай необхідний медикам.

У приміщенні фельдшерсько-акушерського пункту здійснено капітальний ремонт: замінено вікна, проведено водопостачання та водовідведення, встановлено санвузол. Вхід до медичного закладу обладнано пандусом.

У Вінницькій області ФАП, який обслуговує більше тисячі людей, переселився в сучасне відремонтоване приміщення

Як повідомив голова районної держадміністрації Валерій Помагайбо, важливий соціальний проект вдалося реалізувати за рахунок субвенції сільської ради у сумі 117 тис.грн., благодійної допомоги Всеукраїнського фонду С. Тігіпка в розмірі 70 тис, а також внеску у сумі 5 тис. грн. від депутата районної ради Пересунька В.А.

Валерій Коровій зазначив, подальший розвиток мережі охорони здоров’я потребує уваги влади. Вінниччина перебувала у «пілотному проекті» у цій сфері, і сьогодні може робити висновки за результатами перших кроків.

У Вінницькій області ФАП, який обслуговує більше тисячі людей, переселився в сучасне відремонтоване приміщення

«Немає сумнівів, що мережу сільських амбулаторій треба розвивати і доповнювати. Практика по центрах первинної медико-санітарної допомоги себе виправдала - як у місті, так і в селі. На сьогодні болючим питанням є так званий вторинний рівень – центральні районні лікарні. Два роки тому їх передали на баланс обласного бюджету, а гроші дали на район. Якщо ситуацію не вдасться врегулювати, будемо думати про повернення цих закладів на фінансування з районних бюджетів», - відзначив Валерій Коровій.



Переглядів: 4235
Поширень: 0