У Могилеві-Подільському зустрілися представники Вінницької митниці та молдовських митних бюро «Бричень» і «Бельц». Зібралися вони, щоб обговорити можливість впровадження системи спільного митного контролю у пунктах пропуску на відрізку кордону «Могилів-Подільський − Отач» та «Ямпіль − Косеуць». Також дискутували про взаємодією у боротьбі з контрабандою, порушеннями митних правил, посиленням контролю за рівнем митної вартості товарів.

Учасники зустрічі погодились, що доцільно запровадити спільний митний контроль на ділянці «Могилів-Подільський − Отач». Також обговорили питання розвитку митної інфраструктури і технічні складнощі, що виникнуть реалізовуючи такий проект. У першу чергу це стосується безпосереднього розташування пункту пропуску «Могилів-Подільський - Отач» у межах міста. Присутні зійшлись на думці, що впровадження спільного митного контролю на ділянці «Могилів-Подільський - Отач» та «Ямпіль - Косеуць» буде важко реалізувати. Водночас доцільно ініціювати перед центральними органами влади питання реконструкції та створення пункту пропуску «Бронниця - Унгурь» і, згодом, впровадити системи спільного контролю.

Розглядали також можливість збору та обміну інформацією про вартісні показники товарів, що переміщуються через україно-молдовський кордон (зокрема, сільськогосподарської продукції), питання посилення здійснення митного контролю в пунктах пропуску з метою виявлення незаконного переміщення товарів і транспортних засобів, здійснення обміну інформацією стосовно громадян, які раніше потрапляли до поля зору митних органів, як суб’єкти протиправної діяльності. Домовились митники про подальшу тісну співпрацю.



Переглядів: 2915
Поширень: 0