З нагоди відзначення національного свята – Дня незалежності України в області повернено у власність релігійних організацій три храмові споруди.

16 серпня, за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, відбулося урочисте повернення у власність релігійної громади села Луки-Мелешківської Української Православної Церкви храму Преображення Господнього.

Цей храм  належить до переліку «Перлини Поділля» та є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Ще три храми на Вінниччині передають у власність релігійним громадам

Крім того, у переддень свята, буде повернено храми Покрова Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату села Дяківці Літинського району та костел Святої Анни Римсько-католицької церкви міста Бар.

Ще три храми на Вінниччині передають у власність релігійним громадам

«Без перебільшень, сьогоднішня подія ввійде в історію розвитку державно-церковних відносин на Вінниччині. Ми - сучасне покоління, зобов’язані виправити помилки минулого та повернути націоналізоване культове майно, що сприяє зміцненню відносин влади і церкви. Наше спільне завдання зберегти та утвердити гармонійні партнерські відносини з релігійними організаціями усіх конфесій, що є запорукою миру та спокою в області, процвітання незалежної, суверенної та соборної України», - зазначив Валерій Коровій.

Ще три храми на Вінниччині передають у власність релігійним громадам

Зауважимо, що обласною державною адміністрацією відпрацьовано ефективну модель взаємин між державою та церквою, однією з ланок якої є створення умов для забезпечення релігійних потреб віруючих. Лише упродовж поточного року повернено у власність громад 30 храмових будівель.



Переглядів: 3953
Поширень: 0