У Стратегічному плані дій, розробленому українськими громадськими організаціями у рамках проекту Чорноморська програма Ветландс Інтернешнл описані всі головні проблеми Південного Бугу та кроки у напрямку їх подолання. Сьогодні план винесений на громадське обговорення і кожен зацікавлений у покращенні стану водних ресурсів може висловити свою думку.

За словами голови Вінницької обласної екологічної асоціації Зелений світ Поділля” Олени Яворської мета проекту - запровадити спільне управління водними ресурсами і долучити до цього процесу якнайширше коло громадськості. Головним органом управління може стати Водний парламент у який входитимуть: влада, бізнес та громадські організації.

Обговорювати Стратегічний план у Вінниці планується до 27 жовтня.

Довідка „Міста”:
Південний Буг – третя за величиною річка України. ЇЇ басейн повністю розташований в межах центральної частини Правобережної України. Річка бере початок на Волино-Подільській височині у Хмельницькій області та впадає в Дніпрово-Бузький лиман Чорого моря. Загальна площа земель водного фонду в басейні становить 206 тис.га., довжина річки разом з лиманом – 806 км. Живлення річки відбувається за рахунок ґрунтових та дощових вод і танення снігу. В басейні Південного Бугу розташовано 187 водосховищ та 7725 ставків.


Переглядів: 3898
Поширень: 0