«Справи з незаконного відчуження квартир військовослужбовців та земельних ділянок селян у Вороновиці взяті на контроль прокуратурою та правоохоронними органами. Селищному голові Володимиру Стецькому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Окрім цього, після нашої останньої зустрічі більше 2 гектарів землі повернуто законним власникам», – про це під час зустрічі із громадою селища Вороновиця Вінницького району повідомив народний депутат України Олексій Порошенко.

Нагадаємо, що у червні 2015 року селяни звернулися до парламентаря зі скаргою на незаконні дії селищного голови Вороновиці. 84 громадянам понад 15 років тому були виділені землі за межами населенного пункту під городництво. Люди не могли на той час за законом приватизувати ділянки, але вправно сплачували податки, обробляли, засаджуючи городи. Згодом, коли закон дозволив приватизацію і селяни почали оформлювати землю, з’ясувалося, що їхні наділи не без участі місцевої влади вже приватизували та продали.

О.Порошенко: "Розслідування земельних та квартирних оборудок у Вороновиці має стати яскравим прикладом боротьби з корупцією"

Ще одне звернення до Олексія Порошенка від мешканців Вороновиці було пов’язане із будівництвом житла для військовослужбовців. Понад двадцять сімей військових сьогодні у різних інстанцій оскаржують право власності на житло. Свого часу Міністерство оборони брало дольову участь у споруджені цього будинку. Квартири військовослужбовці отримали. Але згодом ще один забудовник, оскаржуючи свою частину будинку в судах, якимось чином приватизував їхні квартири. Така «судова чехарда» призвела до того, що тепер житло військових належить іншій особі.

Ці дві справи протягом двох місяців знаходяться під особистим контролем парламентаря. У липні із трибуни Верховної Ради Олексій Порошенко озвучив запит щодо ситуації у Вороновиці, а також направив депутатські запити Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та Генеральному прокурору Віктору Шокіну. 11 серпня заступник Генерального прокурора Олег Заліско повідомив, що «хід досудового розслідування у кримінальному впровадженні взято під контроль». У той же час, міністр УМВС Арсен Аваков зазначив, що ретельно слідкуватиме за роботою Вінницького УМВС щодо розслідування даних справ.

Під час зустрічі з жителями Вороновиці Олексій Порошенко зазначив: «Дані справи мають бути доведені до логічного завершення. Розслідування земельних та квартирних оборудок у Вороновиці має стати яскравим прикладом боротьби із корупцією. Часи, коли безкарно можна було збагачуватися держслужбовцям за рахунок простих мешканців, минули».



Переглядів: 3746
Поширень: 0