На навчання прибули представники населених пунктів Козятинського району, серед яких робітники підприємств, працівники сільського господарства, фермери, підприємці, вчителі предмету «Захист Вітчизни», більше десяти сільських голів (всі сільські голови чоловічої статі), які очолили підрозділи військовозобов’язаних.

«Основні завдання навчальних зборів спрямовані на вдосконалення рівня індивідуальної професійної підготовки військовозобов’язаних, набуття навиків у діях в складі загону та впевнених дії під час виконання завдань за призначенням. У випадку, якщо буде така необхідність на кшталт збройної агресії, військовозобов’язані будуть призиватися і виконувати завдання в своїх підрозділах у Козятинському районі, а за крайньою необхідністю — по Вінницькій області», – зазначив Вінницький обласний військовий комісар Геннадій Віталійович Долгашов.

Заштатним заступником начальника зборів по роботі з особовим складом (замполітом) став призваний на збори військовозобов’язаний, голова Козятинської РДА, Оркуша Олег Сергійович.

«Такі збори сьогодні необхідні та надзвичайно важливі, 24 роки подібних зборів в Козятинському районі не проводилися взагалі, але є люди які хочуть навчатися військової справи та готові захищати свою державу»,- говорить сержант запасу Олег Оркуша.

Загалом у зборах беруть участь близько 300 осіб. Проводитимуть практичні заняття з призовниками досвідчені кадрові офіцери Вінницького обласного військового комісаріату, які брали участь в бойових діях.

Метою зборів, які триватимуть до 10-го вересня, є формування загону оборони, вивчення військовозобов’язаними своїх функціональних обов’язків, проведення бойового злагодження, що передбачає заняття з тактичної, інженерної, медичної, вогневої підготовки та бойових стрільб зі штатної зброї.

На підрозділ територіальної оборони покладатимуться завдання з охорони та оборони адміністративних будівель, важливих об’єктів на території Козятинського району, забезпечення громадського порядку спільно з представниками правоохоронних органів тощо. Начальник штабу керівництва зборів від обласного військового комісаріату підполковник Геннадій Житкевич наголошує, що по закінченню зборів всі військовозобов’язані повернуться додому.

3 вересня 2015 року відбулося вручення табельної зброї бійцям загону, та урочисте складання Військової присяги на вірність українському народові, тими хто не проходив дійсної військової служби, або служив в Радянській Армії.

Варто відзначити, що Козятинський РВК виконав план призову із 6 ї черги мобілізації на 100%.



Переглядів: 801
Поширень: 0