Як повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області, на території Комарівської сільради Теплицького району суб'єкт господарювання без будь-яких дозвільних документів самовільно захопив земельну ділянку площею 25 га. На цій ділянці знаходиться пам'ятка археології - поселення трипільської культури ІV – III тис до н.е.

При цьому Вінницькою обласною державною адміністрацією, яка уповноважена розпоряджатися такими земельними ділянками, будь - яких рішень щодо передачі земель не приймалось.

Прокуратурою Теплицького району до господарського суду Вінницької області подано позов в інтересах Вінницької обласної державної адміністрації з вимогою звільнити земельну ділянку, що незаконно зайнята одним з товариств Вінниччини, та стягнути з відповідача шкоду в розмірі 101,5 тис гривень.

Додатково:

Згідно ст. 53 Земельного кодексу України до земель історико-культурного призначення належать землі, на яких розташовані пам'ятки культурної спадщини, їх комплекси (ансамблі), історико-культурні заповідники, історико-культурні заповідні території, охоронювані археологічні території, музеї просто неба, меморіальні музеї-садиби. Відповідно до пункту г) частини першої статті 150 Земельного кодексу України землі історико – культурного призначення відносяться до особливо – цінних земель. Згідно ч.5 ст. 17 Закону України «Про охорону культурної спадщини» землі, на яких розташовані пам’ятки археології, перебувають у державній власності.



Переглядів: 2516
Поширень: 0