На території Вінницької області землевпорядники зарезервували для учасників АТО 525 земельних масивів. Загальна площа земель складає 3588,58 гектари. Ділянки різного цільового призначення військовослужбовці можуть отримати у власність.

Із загального переліку вільних земельних масивів військові можуть використати 3008,07 га для ведення особистого селянського господарства. Для будівництва та обслуговування жилого будинку та господарських споруд визначили 374,13 га земель. Ще 206,38 га землевпорядники зарезервували для ведення садівництва.

«На Вінниччині існує потреба у визначенні додаткових земельних масивів для учасників АТО. Землевпорядники займаються виявленням нових земельних ділянок. У вирішенні цього питання ми сподіваємось на підтримку органів місцевого самоврядування області», - відзначає начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.



Переглядів: 4567
Поширень: 0