Про це сьогодні повідомила перший заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Людмила Каратаєва.

За її словами кількість сімей, яким призначено житлові субсидії за спрощеним порядком становить 179 тисяч одержувачів. Це майже на 138 тисяч родин більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Сума нарахувань в поточному році складає 213,3 мільйони гривень, що на 162 мільйони гривень більше, ніж у минулому році.

Вінницька область посіла перше місце в Україні за призначення субсидій за спрощеним Порядком

«Перший етап з призначення житлових субсидій населенню за спрощеним Порядком, відповідно до рішень Уряду від 28 лютого та 26 червня поточного року завершено. З жовтня нас очікує другий етап зазначеної роботи, не менш відповідальний. В серпні 2015 року ПАТ «Вінницяобленерго» укладено договір з 1 Центром муніципальних систем управління на друк та доставку комплектів документів та з ДППЗ «Укрпошта» на розповсюдження зазначених комплектів. Наразі забезпечено доставку нових бланків Заяв та Декларацій громадянам - 760 тисяч одиниць, що становить 100 відсотків від потреби» - зазначила Людмила Каратаєва.

Вінницька область посіла перше місце в Україні за призначення субсидій за спрощеним Порядком

Водночас посадовець наголосила, що з 1 вересня поточного року за призначенням житлових субсидій звернулось 12 тисяч 754 особи. Однак, згідно прогнозу Мінсоцполітики, з настанням опалювального періоду ця кількість значно збільшиться.

«Згідно прогнозованих показників Мінсоцполітики кількість одержувачів житлових субсидій у нашій області має становити 195 тисяч сімей. Нагадую, що тим родинам, які вже отримують субсидію не потрібно звертатись повторно до органів соцзахисту населення. Вони вже є в базі отримувачів, і їм з настанням опалювального сезону буде здійснено перерахунок субсидії автоматично» – зауважила Людмила Каратаєва.

Вінницька область посіла перше місце в Україні за призначення субсидій за спрощеним Порядком

Також, Людмила Каратаєва повідомила, що триває співпраця з центрами зайнятості в частині залучення безробітних осіб до роботи в місцевих управліннях соціального захисту населення. За даним базових центрів зайнятості потреба в кількості додаткових робочих одиниць становить 97 осіб, 23 з яких уже підписали договори та будуть виконував громадські роботи з оформлення житлових субсидій.



Переглядів: 4524
Поширень: 0