Днями у смт. Вороновиця відбулись одразу дві значимі для туристичної галузі регіону події – Ярмарок туризму та урочисте відкриття Інформаційного центру розвитку туризму. Обидва заходи проходили у пам’ятці XVIII ст. – палаці польських поміщиків Грохольських-Можайських. Фасад цього палацу буде відновлено за кошти Європейського Союзу в рамках проекту ЄС «Туризм – запорука динамічного соціально-економічного розвитку сільських громад».

Проект реалізовується Вінницькою районною радою. Головним партнером проекту є Вінницька обласна державна адміністрація.

Програма Ярмарку передбачала розмаїття цікавих заходів – від навчальних до розважальних, серед яких: туристичне змагання, майстер-класи з гончарства, ковальства, лозоплетіння та авіамоделювання, виїзну торгівлю гончарних сувенірів, виробів з дерева, вишиванок, насичену концертну програму, дискотеку та акцію «Україна єдина», під час якої на стенді з контурами України усі бажаючи змогли залишити відбитки своїх рук. Мета цих заходів представлення та привернення уваги до туристичного потенціалу Вінницького району.

На Вінниччині відкрили Інформаційний центр розвитку туризму

Новостворений Інформаційний центр розвитку туризму у Вінницькому районі сприятиме поширенню інформації про наявні туристичні об’єкти, промоції туристичного потенціалу Вінницького району. Результати діяльності центру будуть відображені на інформаційному сайті, створення якого заплановано на найближчий час.

На Вінниччині відкрили Інформаційний центр розвитку туризму

Ярмарок відвідали та взяли активну участь представники місцевої влади, закладів туристичної сфери, а також малого та середнього бізнесу в сфері готельно-ресторанної справи, місцеві майстри народних мистецтв та мешканці Вінницького району.

На Вінниччині відкрили Інформаційний центр розвитку туризму

Довідка:

Проект ЄС «Туризм - запорука динамічного соціально-економічного розвитку сільських громад» виконується в рамках грантової угоди між Представництвом ЄС та Вінницькою районною радою. Мета проекту – створення сприятливих умов для розвитку економічного потенціалу Вінницької області через відродження туристичної зони, яка допоможе розвитку малих і середніх підприємств, включаючи еко-туризм. Загалом сума фінансування проекту «Туризм – запорука динамічного соціально-економічного розвитку сільських громад» складає 260 тис. євро в рамках програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».



Переглядів: 3886
Поширень: 0