Програма з енергоефективності серед вінничан стає все популярнішою. Так, з моменту її старту в області видано кредитів на заміну газових котлів та придбання енергоефективних матеріалів на суму 25,8 млн грн.

За словами заступника голови облдержадміністрації Василя Броварника, державною підтримкою в рамках реалізації заходів з енергоефективності скористалося 1394 мешканці краю. «На жаль для Вінниччини це мало. Більше того, в нас лише один проект реалізується ОСББ. На проведення термомодернізації будинку банк їм виділив 13,5 тисяч гривень. Дану програму не потрібно ігнорувати, адже для тих хто скористався кредитами Ощадбанку або Укргазбанку на утеплення і різнопланові заходи по енергозбереженні держава відшкодовує 30%, а для субсидіантів ще плюс 40%, тобто в цілому 70%» - зауважив Василь Броварник.

Крім того здійснюється фінансова підтримка заходів з енергоефективності і на регіональному рівні, запевняє посадовець. Обласна програма гарантує вішкодування 15% від процентної ставки кредиту.

«Подібна програма діє і в місті Вінниці, згідно якої сплачується до 30 % тіла кредиту. Ще два райони Вінниччини також прийняли програми по енергоефективності за прикладом обласної, а в десяти - мають розглядатися на чергових сесіях районних рад. Тому не розумію чого не користуватися такими програмами. Треба перестати боятися і почати рахувати» - підкреслив Василь Броварник.



Переглядів: 3999
Поширень: 0