Відкриваючи нараду Валерій Коровій акцентував увагу на тому, що для успішного виконання зазначеної постанови головне побудувати ефективну систему роботи у даному напрямку.

Начальник головного управління земельних ресурсів у Вінницькій області Олексій Коник зазначив, що на виконання цієї постанови у області необхідно зареєструвати і видати 436526 державних актів та виготовити 409243 шт. технічної документації із землеустрою.

Згідно з вимогами постанови, договори, на розроблення технічної документації, повинні укладатись лише з державними підприємствами, що належать до сфери управління Держкомзему.

У Вінницькій області до сфери управління Держкомзему відносяться ДП «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та Вінницька регіональна філія ДП «Центр державного земельного кадастру».

Державним підприємством «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» організовано 12 бригад, які виконують роботи у 15 районах та містах обласного значення.

Вінницькою регіональною філією ДП «Центр державного земельного кадастру» організовано 7 бригад, які виконують роботи у 12 районах та містах обласного значення.

З метою виконання Урядової програми, зазначив Олексій Коник, вжито заходів щодо залучення на договірних засадах якомога більше ліцензованих організацій, що виконують роботи із землеустрою на території відповідних районів та міст області.

На території області працюють, крім державних підприємств 65 ліцензіатів у сфері землевпорядних робіт.

Офіційно уклали договори підряду та трудові угоди лише 24 суб’єкти господарювання. Фактично розпочали польові роботи 28 суб’єктів господарювання.

За словами Олексія Коника, станом на 26.10.09 р. суб’єктами господарювання не проведено жодного обміру земельних ділянок в таких районах, як Липовецький, Могилів-Подільський, Муровано-Куриловецький, Оратівський, Чернівецький, Чечельницький та містах Козятині та Вінниці.

При цьому необхідно зазначити, що за виключенням Липовецького, Мурованокуриловецького, Піщанського, Погребищенського, Чернівецького, Ямпільського районів в кожному районі області є зареєстровані суб’єкти господарювання, які виконують землевпорядні роботи в цих районах.
Станом на 26.10.2009 року на виконання зазначеної Постанови у області проведено певну роботу:
  • органами місцевого самоврядування прийнято 51,5 тисяч заяв громадян;
  • територіальними органами Держкомзему зареєстровано 49,4 тисячі заяв громадян на видачу державних актів на право власності на земельні ділянки;
  • укладено 45,2 тисяч договорів на виготовлення технічної документації та державного акта;
  • укладено 7,8 тисяч договорів на виготовлення державних актів без виготовлення технічної документації;
  • виготовлено 6,9 тисяч державних актів;
  • зареєстровано 3,3 тисячі державних актів;
  • видано громадянам 1,8 тисяч державних актів.
Не дивлячись на проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо забезпечення прав громадян на оформлення права власності на земельні ділянки, ситуація з видачею громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки у районах області різна.

Найменше таких договорів укладено у Жмеринському (628 шт.), Муровано-Куриловецькомцу (716 шт.), Чернівецькому (643 шт.) та Чечельницькому (453 шт.) районах.

У Липовецькому, Могилів-Подільському, Оратівському, Чернівецькому, Чечельницькому районах до проведення польових землевпорядних робіт ще не приступали взагалі.

Причиною такого стану речей є відсутність взаємодії між територіальними органами Держкомзему та органами виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Найбільше укладено договорів на виготовлення технічної документації та державного акта у Гайсинському (9,0 тис.шт.), Тиврівському (3,4 тис.шт.), Хмільницькому (2,6 тис.шт.) районах. У зазначених районах є співпраця між головами райдержадміністрацій, територіальними органами Держкомзему та органами місцевого самоврядування. Голови Гайсинської, Тиврівської, Хмільницької районних державних адміністрацій надають практичну допомогу у виконанні завдань Уряду щодо видачі державних актів громадянам.

„З метою виконання завдань Уряду щодо видачі громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки необхідно активізувати співпрацю районних державних адміністрацій, територіальних органів Держкомзему, органів місцевого самоврядування державних проектних підприємств та суб’єктів підприємницької діяльності” - підводячи підсумки наради зазначив Валерій Коровій. А також було прийнято рішення про щодекадне проведення аналогічних нарад у селекторному режимі.


Переглядів: 8664
Поширень: 0