Минулої суботи в смт Тростянець відбулося урочисте відкриття реконструйованої площі та новозбудованого фонтану в центрі селища.

За місцевими переказами, на місці сучасного фонтану колись була криниця, біля якої збирались на свята, проводжали в армію, на війну, зустрічали чоловіків з фронту. Але сталося так, що криницю було зруйновано, на її місці збудовано площу та встановлено пам’ятник Леніну.

Тростянець бере приклад з Вінниці: у центрі селища нова площа та фонтан

Життя не стоїть на місці, змінюються часи, історичні події і сьогодні знову відновлено джерело, де, без сумніву, жителі та гості містечка зможуть отримати задоволення і в спекотний літній день, охолоджуючись від прохолодної води фонтану, і ввечері, милуючись ефектним підсвіченням водних композицій. Ця площа стане місцем для сімейного відпочинку, зустрічі закоханих, і місцем де молодь зможе відпочивати, використовуючи безкоштовний «Wi-fi».

http://www.vinnitsa.info/news/na-mistsi-pamyatnika-leninu-vidkrili-fontan-i-vstanovili-wi-fi.html

Таку подію під час апаратної наради 28 вересня голова облдержадміністрації Валерій Коровій прокоментував як реалізацію суспільного запиту на позитивні речі.

Тростянець бере приклад з Вінниці: у центрі селища нова площа та фонтан

«За останні 50 років у Тростянці, ця суперсучасна площа з фонтаном є першим об’єктом соціальної інфраструктури, окрім школи. Тож маємо підтримати подібні місцеві ініціативи під час підготовки програми розвитку територіальних громад на наступний рік. Мабуть варто запровадити систему заохочень для тих населених пунктів, які активно займаються такого роду благоустроєм»,- зауважив Валерій Коровій. Він також підкреслив, що влада має підставляти своє плече для реалізації подібних задумів на місцях, зокрема і у формі співфінансування.

Фото з сайту Vinnitsa.info



Переглядів: 15005
Поширень: 0