Станом на 28 вересня на території області зафіксовано 3 повідомлення про порушення виборчого законодавства, на які забезпечено відповідне реагування міліції.

Вінницькою міліцією проводиться роз’яснювальна робота з учасниками виборчого процесу з метою недопущення порушень закону під час виборів. Налагоджено тісний зв'язок з громадськістю, моніторинговою місією ОБСЄ, які допомагатимуть у попередженні та виявленні правопорушень.

Про заходи, які вживаються вінницькою міліцією для попередження порушень виборчого законодавства та геоінформаційну систему «Вибори-2015», де громадяни та представники мас-медіа зможуть отримати актуальну інформацію про стан правопорядку під час виборчої кампанії йшлося сьогодні на брифінгу в УМВС.

На Вінниччині вже зафіксовано три повідомлення про порушення виборчого законодавства

Правоохоронці розробили порядок дій слідчих, який допоможе ефективно реагувати на звернення та документувати правопорушення у сфері виборчих прав громадян.

Також Сергій Кримчук розповів про геоінформаційну систему (ГІС) «Вибори-2015», за допомогою якої громадяни та представники мас-медіа зможуть отримати актуальну інформацію про стан правопорядку під час виборчої кампанії по всій державі. Банер із посиланням на ГІС «Вибори-2015» розміщений на офіційному веб-сайті УМВС України у Вінницькій області та МВС України. Геоінформаційна система дає змогу в режимі реального часу довідатися про кількість та характер правопорушень в тому чи іншому населеному пункті.

На Вінниччині вже зафіксовано три повідомлення про порушення виборчого законодавства

Т.в.о. начальника УМВС Сергій Кримчук зазначив, що за результатами минулорічної виборчої кампанії слідчими підрозділами міліції було відкрито 13 кримінальних проваджень у зв’язку із виявленням ознак злочинів у сфері виборчих прав громадян, 6 з них перебувають на розгляді в суді.

Крім того, є вирок суду відносно двох членів дільничної виборчої комісії Ямпільського району, яких визнано винними у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.158-1 КК України (незаконне використання виборчого бюлетеня, голосування виборцем більше ніж один раз).

На Вінниччині вже зафіксовано три повідомлення про порушення виборчого законодавства

Вказані особи проголосували декілька разів за своїх родичів та були засуджені судом до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом строком на 2 роки, звільнивши від відбування основного покарання, встановивши їм іспитовий строк в один рік.

- Хотілось би, щоб застосування норм кримінального закону, який захищає права виборців, мали, перш за все, превентивну дію, бо наша основна мета – не допустити порушень виборчого законодавства, - зазначив т.в.о. начальника УМВС Сергій Кримчук.



Переглядів: 5045
Поширень: 0